Johnny Gaudreau pani kuningad nutma

Los Angeles Kingsi ootas möödunud ööl ees näiliselt rutiine tööpäev. STAPLES Centerit oli külastamas Calgary Flames, kellel oli kaasas kaheksamänguline kaotusteseeria. Kings alustaski mängu hoogsalt, aga pidi lõpuks hoopis pisaraid valama.

(foto: Mark J. Terrill/AP)
Kings ronis 3-0 eduseisu. Teiste seas skooris Marian Gaborik, kellel nüüd vähemalt üks koll kirjas viies järjestikuses mängus. Kaks väravat tulid ülekaalust ja kõik oli kenasti kontrolli all.

Johnny Gaudreau ülekaalu värav, mis külalised kaks minutit enne teise kolmandiku lõppu tabloole tõi, oli algselt lihtsalt tilk tõrva meepotis. 21-aastane ründaja polnud aga sellega veel lõpetanud.

On üks teada tuntud tõdemus, et hokis on kõige ohtlikum seis kaheväravaline edu. Seda hoides on väga kerge mugavustsoonis vajuda ja see maha mängida. Nii läks ka siin.

Gaudreau tegi viimase kahe minuti ja 12 sekundi sees kaks väravat ning kohtumine läks lisaajale. Nii sai Flamesist pärast 1992/93 hooaja Boston Bruinsit esimene meeskond, kelle eest kaks kollanokka sama kalendrikuu sees on kübaratriki teinud. Mäletatavasti möllas Josh Jooris kuu alguses Arizona Coyotesi vastu.

Tagant tulevad meeskonnad kipuvad lisaajale minnes ikka eelisseisundis olema ja nii maandusidki lõpuks kaks võidupunkti Flamesi taskus. Võiduvärav tuli viimasel minutil Mark Giordano poolt.


Kummalisel kombel on Flames nüüd viimasest seitsmest LA-s peetud matšist võitnud tervelt viis.

Teised kohtumised

Washington Capitals 2 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Koos Barry Trotziga Nashville'ist kaasa tulnud väravavahtide treener Mitch Korn on Braden Holtby jõulukuuks tippvormi kangutanud. 25-aastase puurivahi viimane kaotus on pärit 3. detsembrist. Senatorsi masendas ta 38 tõrjega ja Jay Beagle'i ning Nicklas Bäckströmi väravad aitasid Capitalsil murda seitsmemängulise kaotusteseeria, mis Senatorsi vastu oli kogunenud.

Columbus Blue Jackets 1 - 5 Nashville Predators (tipphetked)

Viimasel ajal superhoos olnud Sergei Bobrovski kestis siin vaid 47 minutit. Neli tükki tuli enda selja tagant korjata 30 pealeviskega. Jackets sai auvärava kirja alles 0-5 seisu pealt, kui Alexander Wennberg tegi oma karjääri esimese värava. Craig Smith kostitas kodumeeskonda kahe kolliga. 30 tõrjet teinud Pekka Rinne on nüüd tänavu saanud 22 võitu ja on selle edetabeli liider.

Florida Panthers 4 - 3 (KV) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguins tegi meeleheitliku tagasituleku, kui viimase viie minutiga ennast kaheväravalisest kaotusseisust välja kaevati. Karistusvisete seerias on aga hokijumal jätkuvalt pantreid seljas tassimas. Siin selgus võitja 7. ringis, kui Marc-Andre Fleury oli võimetu Aleksandr Barkovi vastu. Jimmy Hayes sai normaalajal Fleury selja taha kaks tükki. Roberto Luongole läks kirja karjääri 386. võit ja see tõstis ta läbi aegade edetabelis 12. kohale.

Vancouver Canucks 7 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Canucks, kes jättis viimasel hetkel eelmises matšis viga saanud Jannik Hanseni koosseisust välja, tegi põhimõtteliselt ideaalse mängu. Seis oli 5-0 kui Oliver Ekman-Larsson Coyotesi lõpuks tabloole sai ja kuuest ülekaalu olukorrast kasutati ära kolm tükki. Alex Burrows sai kirja kaks väravat. Esimesed neli korjas enda selja tagant Mike Smith ja seda vaid 11 pealeviskega.

Anaheim Ducks 3 - 2 (LA) San Jose Sharks (tipphetked)

Koos Matt Beleskeyga karjääri 300. kohtumises osalenud Cam Fowler aitas Ducksi veidi enam kui neli minutit enne lõppu lisaajale ja seal otsustas esimesel minutil asja ära Ryan Kesler. Ducksi viimasest 16-st võidust on nüüd 14 olnud üheväravalise eduga. Sharksi 1-1 viigivärava teinud Joe Pavelski jaoks oli see klubi särgis 207. tabamuseks ja nende arvestuses on temast eespool nüüd vaid üks mees - Patrick Marleau, kes istub 403 koti otsas. Ühtlasi tõusis Joe Thornton oma karjääri 874. punktiga liiga läbi aegade edetabelis 22. kohale.

Kommentaarid