Perry kaotanud Ducks pigistas Wildi vastu võidu välja

Vahepeal väikeses kriisis olnud Anaheim Ducks on jalad taas alla saanud. Viimasest kaheksast mängust on võidetud kuus. Viimane triumf tuli Minnesotas, kus kohaliku Wildi vastu mängiti küll maha suur eduseis ja jäädi ilma Corey Perryst, aga lõpuks võidutseti 5-4.

(foto: Ann Heisenfelt/AP Photo)
Ducks pääses juhtima juba kohtumise teisel minutil. Oma hooaja seitsmenda värava tegi Ryan Kesler. Wildil lasti oma väravale esimese 20 minuti jooksul teha vaid neli pealeviset. Esimesele puhkepausile võttis Ducks kaasa 2-0 edu. Jakob Silfverberg tegi kolmandiku keskel oma hooaja teise. Ilusa kolmandiku ainsaks tilgaks meepotis oli Perry vigastus.


Kesler tegi kohe teise kolmandiku alguses 3-0 ja näis, et Wild ei suuda kuidagimoodi Ducksi rongi peatada. Ometi saadi aga kiirelt õlekõrs. Kesler ja Ryan Getzlaf läksid kiirelt järjepanu karistusi kandma ja nii oli Wildil kasutada 5 vs 3 olukord. See realiseeriti ka eeskujulikult ära. Mikko Koivu tegi esmalt 1-3 ja tema järel vaid 11 sekundit hiljem Zach Parise 2-3. Võiks arvata, et tegu on mingisuguse rekordiga, aga nii see siiski pole. See on vaid klubi rekordi kordamine. Sama trikk tehti ära seitse aastat tagasi Edmonton Oilersi vastu.

Kolmandiku lõpuks oli kodumeeskonnal ka viik käes. Kaitsja Jonas Brodin tegi oma hooaja esimese. Tundus, et kohtumine hakkas Wildi poole kalduma. Sellele lisas hoogu Justin Fontaine'i värav, mis viis kodumeeskonna viimase kolmandiku algusest esimest korda ette. Külalised suutsid sellele aga suurepäraselt vastata. Vaid poolteist minutit hiljem oli tänu Tim Jackmanile seis taas viigis.

Kahe kõva kivi vastasseis väärinuks kindlasti lisaaega, aga võitja selgus siiski 60 minutiga. Kohtumise viimaseks väravaks jäi 11 minutit enne lõppu tulnud Matt Beleskey tabamus. 26-aastasel ründajal on nüüd sel hooajal kirjas 13 kolli, mis on juba tema karjääri parim aastasaak.

Ducksi viies värav lõpetas ka Darcy Kümperi õhtu. Noor väravavaht lasi viis tükki enda selja taha vaid 18 pealeviskega. Ta on nüüd vähemalt neli lasknud endale oma viimasest neljast stardist kolmes.


Teised kohtumised

Chicago Blackhawks 4 - 3 Montreal Canadiens (tipphetked)

Blackhawks tormas 2-0 eduseisu, aga pärast seda sai veel Canadiens 3-2 juhtida. 40 aasta ja 236 päeva vanuselt sai Sergei Gontšarist klubi ajaloo vanim skoorija. Külalised said viigi viimase kolmandiku viiendal minutil, mil ülekaalust skooris kapten Jonathan Toews. Võiduvärava kangelaseks kerkis Brandon Saad ja see oli tänavu juba kuues võiduvärav, mis on tehtud normaalaja viimasel minutil.

Winnipeg Jets 6 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Tegu Jetsi jaoks ajaloolise õhtuga. Bryan Little tegi pärast klubi Atlantast ümberkolimist ja nimevahetust esimese kübara  Selle kõrvale lisas ta veel ühe söödu. Andrew Ladd lõpetas 1+2'ga ja kapten Blake Wheeler pani kolm söötu. Omamoodi ajalooline on kindlasti ka see, et Avalanche'i boss Patrick Roy kamandas esimest korda oma väravavahi pingi peale juba 13:30 enne lõppu, kui kodumeeskond jäi mõneks hetkeks kolme mehega. Jetsil oli kahe esimese kolmandikuga pealevisete osas 26-9 ülekaal ja lõpuks võideti see lahing 37-22.

Kommentaarid