Ryan Suter on mumpsi järjekordne ohver

Minnesota Wildi kaks viimast mängu on olnud omamoodi kummalised. Enne neid oli 2012. aastal klubiga liitunud Ryan Suter osalenud kõigis meeskonna mängudes. 29-aastane raudmehest kaitsja on järjekordne liigat väisava mumpsi epideemia ohver.

(foto: Kim Klement/USA TODAY Sports)
Wild on koos Anaheim Ducksiga "mumpsitabeli" liider. Mõlemal on seni haigusega probleeme olnud viiel mängijal. Teised meeskonnad on kergemalt pääsenud, aga ega see kellelegi ei meeldi, et mängijad on sunnitud kohtumisi sellise ebatavalise probleemi tõttu vahele jätma.

Usutakse, et haigus hakkas levima ühest lääneranniku meeskonna riietusruumist. Kuigi mumpsiga on näiteks kokku puutunud ka New York Rangers, kes pole seni veel läänerannikul käinud. Mullusel lüüa saanud Stanley karikafinalistil langes mumpsiga auti Tanner Glass. Meeskonna peatreener Alain Vigneault "süüdistas" selles Tampa Bay Lightningu riietusruumi.

Iseenesest pole muidugi ime, et selline mumpsi epideemia on lahti läinud. Nagu kirjutab inimene.ee leht, siis tegu on haigusega, mis levib piisknakkusena. Ehk siis läbi sülje, higi ja nii edasi, milleta sportimine on võimatu.

Lapseeas peaksid olema kõik inimesed läbinud selle vastase vaktsineerimise, aga nähtavasti eelistas suur osa NHL-i mängijad selle asemel trenni minna. Võimalik, et muidu polekski nii kaugele välja jõutud. Kuigi, kui naljad kõrvale jätta, väärib märkimist, et vaktsiini peetakse efektiivseks vaid 88% ulatuses.

Nüüd on näiteks Rangers kõik meeskonnaliikmed uuesti vaktsineerinud. Ka teised meeskonnad on andnud teada, et selle vastu proovitakse igasuguste vahenditega võidelda. Winnipeg Jets näiteks käib mängudel meditsiiniliste näomaskidega.

Kommentaarid