Blue Jackets lõpetas pika kaotusteseeria

Seni hooaja alguses ennenägematute vigastusprobleemidega rüselenud Columbus Blue Jacketsil on lõpuks põhjust ka veidi rõõmustada. Florida Panthersi vastu õnnestus murda kuuemänguline kaotusteseeria. Seda väga olulisel hetkel - meeskond oli langenud liigas viimasele positsioonile.

(foto: tsn.ca)
Võrdsest vastasseisust väljuti lõpuks 2-1 võiduga. Väravad tulid Matt Calverti ja Boone Jenneri poolt. Panthersi eest oli täpne Aaron Ekblad. Tema ülekaalust tehtud värav tegi teise kolmandiku alguses mängu võrdseks.

Jenneri hooaja teine värav pani skoorimisele punkti kümme minutit enne lõpusireeni. Jacketsi endine peatreener Gerard Gallant, kes on nüüd tüürimas Panthersit, tõdes pärast matši, et tema hoolealused ei saanud ennast lihtsalt kogu kohtumise jooksul käima.

Panthers sai Sergei Bobrovski poolt valvatud väravale vaid 25 üritust. Eelmises matšis Ottawa Senatorsi vastu õnnestus vastaste väravavaht proovile panna koguni 45 pealeviskega. Jackets sai kaks tükki Panthersi puuri 23 pealeviskega. Need läksid Al Montoya selja taha, kes on hetkel asendamas Roberto Luongot. Käevigastus ähvardas ta mõneks ajaks väljakult eemale jätta, aga tõenäoliselt on ta tuleval ööl Detroit Red Wingsi vastu peetavaks kohtumiseks juba tagasi.


Võit oli Jacketsi jaoks eriti mõnus kuna enne matši sai selgeks, et järgmine mängumees peab pika vigastuspausi tegema. Selleks on Artjom Anisimov, kes langes auti triitsepsi rebendiga.

Teised kohtumised

New York Rangers 3 - 6 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Enne lahtiviset tähistati Martin St. Louis 1000. punktini jõudmist ja 39-aastane ründaja tõusis ka mängus väga olulisesse rolli. Tema ülekaalu värav viis Rangersi teise kolmandiku keskel 3-2 ette. Lightning aga ei lasknud vastasel oma teed minna. Matt Carle tegi enne kolmandiku lõppu viigi ja viimasel kolmandikul murti Rangersi selgroog, kui pärast viie minuti möödumist saadi veidi vähem kui pooleteise minutiga kirja kaks kolli. Brett Connolly'l oli väravaid lõpuks kirjas kaks. Tyler Johnson tegi 1+2 ja Victor Hedman toetas ründajaid kolme sööduga. Tegu oli nende meeskondade vahelise viimase põhihooaja matšiga. Lightning võitis kõik kohtumised koguskooriga 15-7.

Edmonton Oilers 2 - 5 Arizona Coyotes (tipphetked)

Oilers läks Jeff Petry ülekaalu väravast kohtumist varakult juhtima, aga teisel kolmandikul, eriti selle alguss, tegeleti millegi täiesti kõrvalisega. Teine periood algas kahe Tobias Riederi vähemusest tehtud väravaga. Sakslasest sai Keith Tkachuki järel Coyotesi ajaloos teine mängumees, kes on ühes kohtumises kaks vähemusest tulnud väravat teinud. Ühtlasi sai 21-aastasest ründajast liiga ajaloos kõige kiiremini ühes kohtumises kahe vähemuse väravani jõudnud kollanokk. Tabamused tulid 58 sekundi sees. Viimasele kolmandikule mindi juba Coyotesi 4-1 eduseisus ja külalised oskasid edu ka hoida. Oilersist sai ainus meeskond, kellel on alates aastast 2005 neli erinevat vähemalt kümnemängulist kaotusteseeriat.

Colorado Avalanche 3 - 4 Montreal Canadiens (tipphetked)

Mäng sai lisaks 0-0 seisule kolm korda veel viigis olla. Kena seeria lõpetas kuus minutit enne lõppu tulnud Max Pacioretty värav, millele Avalanche'il vastust enam ei olnud. Canadiens sai võidu kätte vaatamata sellele, et viimasel kolmandikul pandi Calvin Pickardi väravale vaid neli pealeviset.

Anaheim Ducks 3 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Pärast väravateta lõppenud avakolmandikku viis Brad Marchand Bruinsi teise perioodi keskpaigas ette, aga viimasele kolmandikule mindi siiski Ducksi eduseisul. Seal tuli viiendal minutil Matt Beleskey poolt hooaja 12. koll. Bruins sai vahe minimaalseks veidi vähem, kui kümme minutit enne lõppu, mil skooris Simon Gagne, aga Ducksi kaitse, kust on hetkel puudu viis mees, pidas siiski lõpuni vastu.

Kommentaarid