Dallas Eakinsi päevad Oilersi peatreenerina said läbi

Nüüd on see siis lõpuks tehtud. Dallas Eakinsi periood Edmonton Oilersi peatreenerina, mida võib vabalt kirjeldada vanasõnaga "parem õudne lõpp, kui lõputu õudus", sai läbi. Seda vaid poolteist nädalat pärast seda, kui klubi peamänedžer Craig MacTavish teatas, et Eakinsi pea kohal kirvest ei ole.

(foto: Christopher Hanewinckel/USA TODAY Sports)
Eakins liitus Oilersiga 2013. aasta suvel pärast edukat tööd Toronto Maple Leafsi AHL-i meeskonnaga. Kogemused noortega võisid mängida suurt rolli tema palkamisel. Ometi ei suutnud ta Oilersi uljaspäid kontrolli alla saada. Tema juhendatud 112-st kohtumisest võideti vaid 36.

Peatreeneri toolile istus esialgu MacTavish ise. Ta oli klubi peatreener ka aastatel 2000-09 ja sellesse vahemikku jäid Oilersi viimase kümnendi ilusaimad ajad. 2006. aastal käidi ära Stanley karika finaalseerias, kus jäädi mängudega 3-4 alla Carolina Hurricanesile.

Väidetavalt haarab MacTavish endale abilise Todd Nelsoni näol, kes on viimased neli hooaega juhendanud Oilersi AHL-i meeskonda. Võimalik, et periood peatreenerina kestab pikemat aega, sest võib arvata, et ega mingisugust tormijooksu vabanenud peatreeneri toolile selle klubi puhul ei ole.

Kommentaarid