Oilers jõudis esimese vahetustehinguni

See oli juba enam kui kuu aega tagasi, kui avalikkuse ette jõudsid Edmonton Oilersi plaanid hakata mängijateturul tegutsemisega oma koosseisu värskendama. Esimese sammuni jõuti aga alles nüüd. Loobuti Mark Arcobellost ja sisse toodi Derek Roy.

(foto: oilersnation.com
Arcobello liitus Oilersiga 2011. aastal. Olles AHL-is kõvasti möllanud anti talle eelmisel hooajal võimalus põhimeeskonna eest tegusid teha. 26-aastane ameeriklane sai üsna korralikult hakkama. 41 matšiga tuli 18 punkti. Tänavu jõudis Arcobello enne jõule 36-st kohtumisest tuua 12 silma.

Roy waive'iti Nashville Predatorsi poolt ära ja tema karjäär oli jätkumas AHL-is, enne kui Oilers endise Kanada koondislase sellest häbist päästis. Roy liitus suvel Predatorsiga suurte lootustega. "Olin alati harjunud mängima 19-20 minutit ja oli raske kohaneda kui see kukkus 13-14 peale," ütles ta pärast lepingu allkirjastamist. 31-aastane ründaja oli St. Louis Bluesi poolt lükatud tagumistesse ründekolmikutesse.

Kogenud mängumees lootis Nashville'is saada rohkelt mänguaega, aga kukkus välja nii, et ta jäi endiselt virelema 13-14 minuti peale. Oilersis seda probleemi ei peaks olema. Ta debüteerib tuleval ööl Los Angeles Kingsi vastu teise kolmiku tsentrina.

Pärast Mike Fisheri tervenemist on Predatorsil kõik keskründaja kohad täidetud, seega näitab aeg, mis Arcobellost edasi saab. Kuna tegu on mehega, kelle kompetentsi kuulub ka paremal äärel mängimine, siis peaks ta endale koha päikese all siiski leidma. Kokkuvõttes edasiviiv tehing mõlema poole jaoks.

Kommentaarid