Brõzgalovi tagasitulek osutus nutuseks

2599 päeva oli möödunud sellest, mil Ilja Brõzgalov viimati mängu Anaheim Ducksi puuris alustas ja vastaste pealeviskeid tõrjus. Suur tagasitulek jääb aga meelde ebaõnnestumisena. Brõzgalov lasi enda selja taha kuus litrit ning Ottawa Senatorsilt tuli vastu võtta 2-6 kaotus.

(foto: Errol McGihon/Ottawa Sun)
Olles eelneva matši New Jersey Devilsi vastu võitnud 2-0, näitas Senators seega, et uue peatreeneri Dave Cameroni juhendamisel ollakse suutelised nii üheks kui teiseks. Kui vaja, siis lämmatatakse vastased kaitsega ära ja vajadusel ollakse suutelised ka lihtsalt rohkem väravaid tegema. Kuigi Ducksi vastu mindi sellega ennastunustavalt hoogu.

Esimene oli Brõzgalovi selja taga juba kolmanda minuti alguses. Milan Michalek tegi ülekaalust oma hooaja kolmanda. Üheksandaks minutiks oli eduseis kahekordne. 2-0 tuli Mark Stone'i poolt. Senators sai oma esimesed kaks kolli kirja vaid nelja pealeviskega. Pärast seda Brõzgalov kogus end, aga teise kolmandiku lõpus läks asi taas lappama.

Esmalt puges Kyle Turris vähemuses mängides kolme kaitsja vahelt läbi ja seejärel tegi vahetult enne kolmandiku 17. minuti täis tiksumist Mike Hoffman 4-0. 25-aastane ründaja lisas viimasel kolmandikul oma kontole veel ühe ja ta on nüüd ootamatult kerkinud Senatorsi suurimaks väravakütiks. Kirjas on kümme kolli. Bobby Ryan istub näiteks seitsme peal.

Kaks väravat sai oma nimele ka Ducksi kapten Ryan Getzlaf. Vahetult enne teise perioodi lõppu ja pärast viimase kolmandiku algust tulnud väravad tõid Ducksi kahe tabamuse kaugusele, aga see oli ka kõik. Mängule pani punkti Mika Zibanejad, kellel on nüüd kirjas üheksa kolli.


Ducks lõpetas selle kohtumisega pika välismängude seeria. Kodust eemal peeti viis kohtumist järjest, lisaks seitse viimasest kaheksast.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 3 - 2 (KV) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Devils pääses avakolmandikuga 2-0 ette - teine värav tuli Patrik Eliaši poolt kummalises spin-o-rama olukorras - aga ei suutnud Lightningule mulda peale kaevata. Steven Stamkos tõi omad teisel kolmandikul ühe värava kaugusele ja vaid 41 sekundit enne normaalaja lõppu karistas valusalt Nikita Kutšerov. Arvestades Devilsi nukrat mängu karistusvisete seerias, võis Lightning end nendele minnes tunda üsna enesekindlalt, aga tänu kollanokast väravavahile said Devilsi fännid, kes pärast viigiväravat omasid taas vilekooriga kostitasid, ikkagi võidurõõmu tunda. Keith Kinkaid võttis karistusvisete seerias ära kõik vastaste üritused. Normaal- ja lisaajaga pani ta nende kõrvale veel 26 tõrjet. See tõi talle karjääri seitsmendas mängus esimese võidu.

Detroit Red Wings 1 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Red Wingsile sai eeldatavasti saatuslikuks Jimmy Howardi vigastus. 30-aastane puurivaht sai kaasa teha vaid esimese kolmandiku. See lõpetati 1-1 viigiseisuga. Teine kolmandik kuulus 16 pealeviskega täielikult Islandersile ja seal saadud Anders Lee värav osutus lõpuks ka võidutabamuseks. Pealevisked lõpuks Islandersile 32-18.

Winnipeg Jets 2 -1 Boston Bruins (tipphetked)

Külalised tegid kohtumisele ülimalt aeglase alguse. Avakolmandikul tuli vaid neli pealeviset. Jets paugutas 16 tükki. Seejuures tulid need kõik esimese 16 minutiga ehk siis meeskond liikus ulmelise tempoga, mida hoides võinuks normaalaja lõpuks olla kirjas 60 pealeviset. Järelejäänud mäng kuulus täielikult Bruinsile - teisel kolmandikul pealevisked 11-7 ja kolmandal 16-4 - aga oma endine drafti valik Michael Hutchinson kujunes ületamatuks jõuks. Teise kolmandiku lõpusekunditel võiduvärava teinud Mathieu Perreault istub nüüd kuuemängulise punktiseeria peal ja nii pikka punktijada pole mitte ühelgi teisel Jetsi mängijal tänavusest hooajast ette näidata. Claude Julien(id) olid omade esituse peale kindlasti väga pahane.


Calgary Flames 1 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Kõik väravad tehti teisel kolmandikul. Seal eelviimasel minutil Mark Giordano poolt tulnud hooaja üheksas koll andis kodumeeskonnale lootuse, aga Kari Lehtonen tegi teist mängu järjest ilusa partii. Tema nimele läks 21 tõrjet. 1+1 teinud Jamie Benn jõudis karjääri 300. punktini. Flames on nüüd kaotanud seitse mängu järjest. Need kõik on tulnud ka normaalajaga. Viimati läks nii paha seeria kirja 40 aastat tagasi, kui klubi veel Atlantas baseerus.

Kommentaarid