Tomaš Vokoun lõpetas karjääri

Jõulukuu on seni NHL-is olnud ka tõeline pensionile jäämise kuu. Järjepanu on mitmed mängijad otsad kokku tõmmanud ja Tomaš Vokoun on nimekirjas järgmine. Tšehhi väravavahi nimele jäi täpselt 700 põhihooaja mängu, kust ta korjas 300 võitu.

(foto: tsn.ca)
Kaks korda Tšehhi koondisega maailmameistriks tulnud ja 2006. aastal ka olümpiapronksi korjanud Vokoun on ehk enim tuntud oma perioodist Nashville Predatorsis. Ta veetis Nashville'is kaheksa hooaega. Tema nimele kuuluvad klubi väravavahtide rekordid mängude (383) ja tõrjete osas (9657).

Tema viimaseks klubiks jäi Pittsburgh Penguins. Üleeelmisel hooajal käis ta Penguinsi eest põhihooajal jääl 20. kohtumises ja tõukas playoffides Marc-Andre Fleury pingile.

Tal jäi kogu eelmine hooaeg veretrombi tõttu vahele. Suvel lükkas ta tagasi kaks lepingupakkumist ja ka kaks treeninglaagrisse kutset.

Aastate jooksul sai ta playoffides mängida vaid kolm korda, aga mees selle suhtes väga pettunud ei ole. "Arvan, et saan oma karjääri üle uhke olla," tõdes ta lõpetamise otsusest teada andes kodumaa meediale.

Vokouni karjääri jääb ilmestama üks väga huvitav fakt.
Täna teatas karjääri lõpust ka soomlane Jarkko Ruutu, kes mängis NHL-is viimati hooajal 2010/11 Anaheim Ducksi eest. Ta mängis Penguinsiga 2008. aasta Stanley karikavõistluste finaalis, kus jäädi mängudega 2-4 alla Detroit Red Wingsile. Soome koondisega võitis ta ühe olümpiapronksi ja -hõbeda ning kolm MM-hõbedat ja ühe pronksi.

Kommentaarid