Mida soovivad jõuluvanalt NHL-i klubid? vol. 3

Kui Kesk divisjonist panna kõik klubid playoffidesse, siis ei oleks vigisemiseks väga palju põhjust. Sellest on kindlasti kujunenud kõige konkurentsitihedam seltskond. Need, kes lõpuks marjamaale saavad, võivadki selguda osavate mängijatehingutega ja tark oleks need võimalikult kiirelt ära teha.

(foto: thepuckingfiles.blogspot.com)
Chicago Blackhawks on tegemas järjekordset ilusat hooaega ja seda vaatamata sellele, et esiväravavaht Corey Crawford oli vahepeal jalavigastusega väljas. Vaadates suurimaid statistilisi valdkondi, siis saab Blackhawksi puhul nuriseda vaid ülekaalus mängimise efektiivsuse kallal (18%), aga usutavasti on meeskonna mängijate valiku juures see vaid aja küsimus, millal protsent kerkima hakkab. Otseselt Blackhawksil mingisugust vajadust ei ole. Eriti pärast seda, kui Columbusest toodi ära kaitsja Tim Erixson. Aga nagu ikka suurte puhul, võib arvata, et kui õige mängija on saadaval, siis ollakse päästikule vajutamiseks valmis.

Liigas ei ole vast hetkel paremas seisus meeskonda kui Nashville Predators. Uue peatreeneri valikuga on täppi pandud ja suvised lisandused on samuti kenasti toimetamas. Meeskond on tõusnud Kesk divisjoni tiitlinõudlejaks ja seda nii, et kogu liiga peale on madalam palgakulu vaid kolmel meeskonnal! Kui lood hakkavad hapuks kiskuma (mis on ebatõenäoline), siis on Predators igati valmis oma koosseisu täiendama. Kantrimuusika pealinnas on majandamine imetlusväärne, sest säästurežiimil on suudetud olla isegi koos Shea Weberiga, kellel on NHL-is suurim palganumber. Soov jõuluvanale? Et see praegune seis ei oleks lihtsalt üks ilus unenägu.

Usutakse, et St. Louis Blues on hetkel otsimas ostjat T.J. Oshie'ile ja Patrik Berglundile. Mõlemad on tegemas nutust hooaega, aga nad võiksid siiski nii mõndagi klubi ahvatleda ning vastutasu võiks samuti korralik olla. Väga huvitav saab olema see, et mis juhtub väravasuul kui Brian Elliott taas jalad alla saab. Keegi jääb üleliigseks. Ehk lühidalt öeldes - Bluesil on mitmeid intrigeerivaid mängumehi pakkuda ja kindlasti on võimalik nende eest oma koosseisu tugevdada. Võimalik, et mingeid parandusi hakatakse ka tegema, sest Blues on hetkel istumas kolmemängulise kaotuste jada peal.

Seni oma tugeva kaitsemänguga üllatanud Winnipeg Jets on jõuludeks jäänud kehva seisu. Leivanumbri läbiviimist on hakanud takistama mitmed vigastused. Mark Stuart ja Jacob Trouba on audis kuni veebruarini, Zach Bogosianit näeb heal juhul jaanuari keskel ning audis on ka Tobias Enström. Neli kaitsjat, kes hooaja käigus kogumas keskmiselt 20+ minutit mänguaega on lihtsalt luuaga ära pühitud. Ehk siis hädasti vajatakse sinisel joonel abi. Selleks toodi juba eelmisel nädalal Carolina Hurricanesist ära Jay Harrison. Kuigi võimalik, et jäädakse kannatlikuks ja oodatakse lihtsalt see vigastustepilve taandumine ära. Peamänedžer Kevin Cheveldayoff on tunnistanud ka, et otsitakse abi neljandasse ründekolmikusse. Seal võiks töö ära teha mõni veteranist ihuja.

Dallas Stars on mängijad veidi juba liigutanud ning tundub, et see on ka soovitud mõju omanud. Vähemalt on nüüd meeskonnal mingisugunegi vorm ette näidata. Võimalik, et peamänedžer Jim Nill on saanud sellest julgust veelgi koosseisu kallal nokitsemiseks. Hetkel on Stars playoffidest kaheksa punkti kaugusel, mis näitab, et parandamisruumi on veel küllaga. Enim parandamist vajab meeskonna kaitse, mis on seni 3.4 väravaga mängu kohta liiga halvim. Selle hulka võiks kuuluda ka uue varuväravavahi hankimine. Suvel vabaagendina meeskonda toonud Andres Lindbäck istub jõululauas selliste numbritega - kuuest mängust üks võit, keskmiselt selja taha 4.28 väravat ja tõrjed 86.4%. Mitmed Starsi ründajad on kuulujuttudes ringlemas, seega võib arvata, et vajadusel saab Nill oma käigu ära teha.

Kui eelnevalt sai mainitud Predatorsi ilusat seisu, siis Colorado Avalanche on selle täielik vastand. Klubi on divisjoni tipust põhja vajunud ja meeskonna märkimisväärseks parandamiseks pole piisavalt palju palgaruumi. Seda on hetkel vaid kaks miljonit. Peatreener Patrick Roy on jäänud silma sellega, et tal pole koosseisu osas mitte mingisuguseid etteheiteid. Kuid playoffide rong on aina kaugemale kihutamas ning oma õnne parandamiseks võiks midagi siiski ette võtta. Ja loomulikult Semjon Varlamov võiks tervena püsida. Meeskonna esikinnas on 34. kohtumises käinud jääl vaid 16 korda.

Kommentaarid