Islanders mängis tulega, aga sai võidu kätte

New York Islandersil oli soodsate asjaolude kokkulangemisel võimalus tõusta jagama Metro divisjoni liidrikohta. Selleks tuli alistada Washington Capitals ja loota, et Pittsburgh Penguins jääb New Jersey Devilsi vastu punktideta. Oma töö näis viimase kolmandiku alguses tehtud olevat, kui 3-0 ette saadi, aga võit ei tulnud siiski lihtsalt.

(foto: sportsnet.ca)
Islandersi viisid eduseisu Anders Lee, Lubomir Višnovsky ja Calvin de Haani väravad. Viimase oma tuli vähemusest ja Višnovsky koll oli üldse täitsa omal tasemel kummaline. Litter lendas Brooks Orpiku julmast rikošetist Braden Holtby selja taha.

New Yorgi klubi oli oma eelmises mängus Buffalo Sabresile kolmeväravalise edu ära kinkinud ja lõpuks kaotanud. Seega oldi kindlasti edu hoides ettevaatlikud, aga kahtlemata võis juba arvata, et töö on tehtud.

Capitalsi sütitas lõpuks viimase kolmandiku viiendal minutil Eric Fehri tabamus. Sellele tuli kiirelt otsa ka Nicklas Bäckströmi koll ja imeline tagasitulek oli järku täiesti reaalne.

Islanders üritas veel tühjenevat õhupalli päästa, aga ei tulnud sellega siiski toime. Kui minna vähem kui kolm minutit oli viik juba majas. 3-3 tegi loomulikult Aleksandr Ovetškin, kes lisas eelneva värav juures oma kontole ka söödupunkti.

Ometi jäi külaliste rõõm üürikeseks. Minut enne normaalaja lõppu võttis Jevgeni Kuznetsov endale kõrge kepi eest neljaminutilise karistuse. Kohtumises olid üldse lood karistustega väga kodupoolele kaldu - Islandersil oli ülekaalu võimalusi seitse, Capitalsil vaid neli.

Holtby & Co pidas raketiheitjate tulele vastu peaaegu kogu karistuse. Sellest olid tiksuma jäänud veel viimased sekundid, kui Johnny Boychuk mängu ära lõpetas.


Kurb lõpp Capitalsi punnitustele, aga võib arvata, et ka punktiga ollakse rahul. See aitas meeskonnal New York Rangersist mööda tõusta ja nii istutakse Metro divisjoni viimase automaatse playoffide koha peal.

Teised kohtumised

Boston Bruins 5 - 2 Detroit Red Wings (tipphetked)

Bruins sai kuidagimoodi väravasoonele olgugi, et enne kohtumist selgus tõsiasi, et hakkama tuleb saada Milan Lucici ja Patrice Bergeronita. Red Wingsi väravale saadi lõpuks tervelt 45 pealeviset. Lõbu oli laialt Carl Söderbergil, kes läks koju 1+2'ga.

Carolina Hurricanes 1 - 3 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens sai rutiinse võidu üsna laisa mänguga. Kogu kohtumise jooksul tuli nende poolt vaid 19 pealeviset. Aga kui sellise mänguga saab kaks punkti kätte, siis pole ka väga nurisemiseks põhjust. Küll peab aga kindlasti rohkelt nurisema Hurricanes. Koosseisus olid tagasi Jordan Staal ja Jiri Tlusty, aga ründemäng püsis enamvähem nullina.

New Jersey Devils 3 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguins kaotas olgugi, et Sidney Crosby murdis tõelise iludusega väravatepõua. Devilsi võit on uue režiimi all esimene ja võiduvärav tuli ei kellegi muu kui Jaromir Jagri poolt. Tšehh, kes 90ndatel Penguinsi särgis rahvast oma mulletiga hullutas, on võiduväravate arvestuses ka NHL-i ajaloo parim mees. See tabamus on tema jaoks 126. Kõik langes kokku ideaalsel ajal, sest enne mängu oli pandud liikvele jutt selle kohta, et Devils võib Jagri teenetest loobuda.

Ottawa Senators 5 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Järjekordselt ei tahtnud Sabres kergelt punkte loovutada. Viimasele kolmandikule mindi 2-2 viigiga. Küll oldi aga võimetu Bobby Ryani peatamisel. 27-aastane jänki oli Senatorsi esimeste väravate autor ja viimase kolmandiku alguses vormistas ta ka enda kübaratriki.

Tampa Bay Lightning 3 - 2 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Lightning ronis võiduks välja avakolmandiku 0-2 kaotusseisust. Leafsile esimene järjestikustel päevadel mitmeväravalise edu ära kinkimine alates aastast 1989. Avakolmandikul saadi oma kaks väravat vaid nelja pealeviskega. Lightingul oli neid siis 15 ja kokku oli ülekaal 41-23.

St. Louis Blues 3 - 0 Colorado Avalanche (tipphetked)

Martin Brodeur pidi oma karjääri 125. nullimänguks tegema vaid 16 tõrjet. Oma rekordi kasvatamine tuli ajal, mil on hakatud sahistama, et Blues on valmis ta kõrvale lükkama. Brian Elliott on taas terve ja Jake Allenit ei saa AHL-i vabalt saata. Lähiajal võib kindlasti tulla põnevaid uudiseid.

Winnipeg Jets 2 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Wild tõusis fööniksina tuhast 0-2 seisu pealt. Ja ei olnud selleks vaja Zach Pariset, Mikko Koivu, Thomas Vanekit või mõnda teist tähte. Väravad läksid Ryan Carterile, Justin Fontaine'ile ja Marco Scandellale. Jets sai eduseisu tänu ülekaalu väravatele ja võimalik, et nende najal tulebki nüüd mõningat aega elada. Enne kohtumist teatati, et Evander Kane'i näeb uuesti jääl alles veebruaris.

Dallas Stars 3 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Viimasest seitsmest mängust kuuenda võidu saanud Stars lõpetas Rangersi kaheksamängulise võiduseeria. Klubi rekordi kordamisest jäi puudu vaid kaks võitu. Kahe peale kombineeriti viis väravat nii, et liiga suurimad püssid Tyler Seguin ja Rick Nash polnud mitte ühegi autoriks ning läksid koju ka söödupunktideta.

Chicago Blackhawks 5 - 4 Nashville Predators (KV) (tipphetked)

Predatorsil sulas käest 3-1 eduseis. Enne viimast kolmandikku juhiti veel 4-3 ja Pekka Rinne toel olid kaks võidupunkti koju tulemas, kuid Bryan Bickell tõi siiski veidi enam kui minut enne lõppu Blackhawksile viigi. Karistusvisetel leidis ainsana võrgu üles Jonathan Toews. Blackhawks sai nii alates 2009. aastast kirja oma esimese vähemalt kolmeväravalisest kaotusseisust tulnud võidu. Viis aastat tagasi suudeti Calgary Flamesi vastu ära kustutada 0-5 seis.

Arizona Coyotes 4 - 2 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Tundub, et aina hoogu koguvad üleminekujutud on Coyotesi lõpuks mängima pannud. Kolmandas järjestikuses võidus tegi kaks väravat Antoine Vermette, keda võibki pidada klubi üheks suurimaks müügiartikliks. Väravate kõrvale lisas ta ka ühe söödu. Flyersi poolt sai kaks tükki kirja R.J: Umberger.

Calgary Flames 2 - 1 Los Angeles Kings (tipphetked)

Piinlikul kombel Kingsi jaoks nädala jooksul teine allajäämine Flamesile, kes oli varasemalt olnud kohutavas vormis. Kodumeeskond sai kaks tükki Jonathan Quicki selja taha vaid 15 pealeviskega. Jonas Hiller pidi seevastu toimetama 27 pealeviskega.

Kommentaarid