Red Wings tuli Sabresi vastu rongi alt välja

Pärast kahte järjestikust 1-5 kaotust tundus, et Buffalo Sabres hakkab taas vajuma tagasi sinna musta auku, kus hooaja alguses oldi, kui isegi oma peatreener kutsus satsi mudilaste meeskonnaks. Viimaste mängudega on aga uuesti oma võitlusvaimu näidatud.

(foto: Paul Sancya/AP)
Sabres jäi nädalalõpus võõrsil Boston Bruinsile 3-4 alla alles lisaajal ja nüüd tehti Detroit Red Wings elu kibedaks. Seda juba teist korda sel hooajal. Novembri alguses õnnestus Sabresil omavaheline matš karistusvisetega 3-2 võita.

Ka nüüd saadi kolm väravat kirja ja Red Wings leidis ennast väga täbarast olukorrast. Nicolas Deslauriers'i ja Chris Stewarti väravad tõid Sabresile 2-1 avakolmandiku võidu. Red Wingsi koll tuli ülekaalust Stephen Weissi poolt. Kodumeeskond realiseeris lõpuks kuuest ülekaalu võimalusest ära neli. Samas läks üks nendest olukordadest väga õnnetult, sest Andre Benoit kasvatas teise kolmandiku keskel vähemuses mängides Sabresi edu 3-1 peale.

Kohtumine oli täielikult Red Wingsi kontrolli all, aga Sabres tegi näiliselt kõik oma võimalused väravateks. Pärast teist kolmandikku olid pealevisked kodumeeskonna kasuks 26-10. Danny DeKeyseri hooaja teine tabamus aitas viimaseks perioodiks Red Wingsi ühe värava kaugusele.

Viimane kolmandik algaski ideaalselt, kui Henrik Zetterberg viiendal minutil viigi tegi ja Sabres murdus veidi enam kui kaheksa minutit enne lõppu. Tomaš Tatar viis siis Red Wingsi ülekaalust 4-3 ette ja enne lõpusireeni kostitati vastaseid veel kahe ülekaalu väravaga. Üks Johan Franzenilt ja teine taaskord Tatarilt.


Red Wings lõpetas võiduga kuuemängulise kaotusteseeria. Nende kohtumiste jooksul oli kokku tehtud kuus väravat. Nüüd aga ühe mänguga sama palju.

Teised kohtumised

Boston Bruins 5 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Tasavägine kohtumine, kus külalised tulid avakolmandikul kaks korda kaotusseisust välja, sai lõpliku lahenduse alles mõned sekundid enne lõppu. Siis kui Loui Eriksson tühja võrku oma mängu teise värava tegi. Patrice Bergeron korjas kolm väravasöötu.

New Jersey Devils 1 - 2 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Devils sai avakolmandikul ette ja hoidis ilusat jalgpalliskoori viimase kolmandiku keskpaigani. Seda vaatamata sellele, et teisel kolmandikul domineeris Hurricanes pealevisetega 15-3. Lõpuks need numbrid külalistele 33-19. Ehk siis oldi iseenesest võitu väärt ja kuna lõpuks läks kohtumine karistusvisete seeriani, siis polnud vaja selle pärast ka enam väga muretseda. Anton Hudobin sai jõulukingiks oma hooaja esimese võidu. Selleks läks vaja 11 matši.

New York Islanders 1 - 3 Montreal Canadiens (tipphetked)

Erinevalt naabrile Devilsile, Islanders oma ülekaalu võiduks vormida ei suutnud. Pealevisetega oldi lõpuks üle 38-21 ja Kyle Okposo väravast mindi matši avakolmandikul ka juhtima, kuid hoki on juba kord väga ettearvamatu mäng. Kuigi Canadiens pidi muidugi lõpuni närveerima. Turvaline, kaheväravaline edu tuli alles 1:11 enne lõppu. Pärast ilusat söödumängu suunas litri Chad Johnsoni selja taha David Desharnais.

New York Rangers 4 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Rangers elas viimasel kolmandikul üle võimsa Capitalsi pealetungi. Aleksandr Ovetškin & Co tegid siis 21 oma 32-st pealeviskest. Kodumeeskonna õnneks võeti sinna kaasa 2-0 edu ja see tehti kohe kolmandiku alguses ka 3-0'ks. Rick Nash lõpetas õhtu kahe väravaga ja pani nende kõrvale ka ühe söödu. Rangers on nüüd võitnud seitse mängu järjest ja see on hooaja pikim seeria. Ise on nendes kohtumistes tehtud 24 väravat ja endale on lastud vaid kümme.

Minnesota Wild 2 - 5 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Wild jäi viimasel hetkel ilma Niklas Bäckströmist, kes pidi algselt seda kohtumist väravas alustama. Soome vanameister saadeti mingisuguse viirusega koju ja võib arvata, et see on mumps. Wild püsis mängus kuni teise kolmandiku viimaste minutiteni. Flyers on mõnevõrra ootamatult nüüd pärast 11-mängulist seeriat, kus tuli vaid üks võit, saanud viimasest üheksast kuus võitu ja vaid üks kaotus on tulnud normaalajal.

Dallas Stars 0 - 4 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Stars jäi nulli peale olgugi, et Jonathan Bernier pandi proovile 43 pealeviskega. James van Riemsdyk oli mees, kellele kõik õlale patsutasid. Ta lõpetas 1+2'ga. Leafs on üle 11 aasta jõuludeks kogunud 20 võitu.

Tampa Bay Lightning 4 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguins üritas vägevat come-backi kui Tyler Johnsoni kübaratrikk oli Lightningu teise kolmandiku kolmandaks minutiks 4-0 ette viinud. Ühe värava kaugusele jõuti poolteist minutit enne lõppu, aga Lightning suutis eduseisu hoida ja murdis nüüd omavahelistes mängudes olnud kümne kohtumise pikkuse Penguinsi võiduseeria.

Edmonton Oilers 1 - 5 Arizona Coyotes (tipphetked)

Oma endise klubi vastu pani tõelise peo püsti Sam Gagner. Tema nimele jäi 2+2.  Martin Hanzal kogus kolm söödupunkti. Oilersist sai pärast 2011. aasta Avalanche'i esimene, kes 20-st kohtumisest kaotanud 19. Ühtlasi on tänavu kaotatud kõik viis matši, mis on Coyotesi vastu peetud ja nii on Coyotesil Oilersi vastu käimas 18-mänguline punktiseeria.

Colorado Avalanche 5 - 0 St. Louis Blues (tipphetked)

Semjon Varlamov oli pärast vigastuspausi tagasi Avalanche'i puuris ja sai puhta paberi 26 tõrjega. Avalanche ise sai Bluesi väravale 41 üritust. Kõik väravad lasi endale Jake Allen ja seda 31 pealeviskega. Martin Brodeur oli viimasel kolmandikul perfektne.

Chicago Blackhawks 1 - 5 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jetsist sai esimene meeskond, kes on tänavu suutnud Blackhawksi vastu nelja väravaga juhtida. Kodumeeskond sai kirja vaid ühe olgugi, et Michael Hutchinsoni väravale läks 39 pealeviset. Ainuke tabamus tuli Marian Hossa poolt, kui seis oli juba 0-4. Värava ees oli kõige edukam Mathieu Perreault. Tema nimele jäi kaks kolli. Need pikendasid tema praeguse punktiseeria kaheksa mängu peale. Detsembris on ta kogunud 11 oma hooajast 17-st punktist.

Kommentaarid