Ottawas algab Dave Cameroni ajastu

Ottawa Senators võõrustab tuleval ööl Stanley karikakaitsjat Los Angeles Kingsi ja seda koos uue peatreeneriga. Nädala alguses vallandatud Paul MacLean on kiirelt asendatud senise abitreeneri Dave Cameroniga, kes peab meeskonna madalseisust üle aitama.

(foto: Wayne Cuddington/Ottawa Citizen)
56-aastase Cameroni jaoks on tööots Senatorsi bossina karjääri esimene NHL-i klubi juhina. Omal ajal jäid tal ka mängijana liigas suured teod tegemata. Colorado Rockiesi ja New Jersey Devilsi eest pääses ta jääle vaid 168. kohtumises. Küll tuntakse teda aga väga hea noortetreenerina. Erinevate OHL-i ja AHL-i klubide peatreenerina on tal selja taga üle kümne ametiaasta. Lisaks on ta Kanada juuniorite koondisega paaril korral olnud lähedal MM-tiitli võidule. Noorte vormimist ootab temalt ka Senators.

"Ta saab noortele olema heaks õpetajaks, tema näol ongi tegu endise õpetajaga," rääkis uut peatreenerit tutvustaval pressikonverentsil Senatorsi peamänedžer Bryan Murray.

Cameron on tuntud kaitsele keskenduva mängu poolest ja seega peaks Senatorsile sobima nagu valatult. Seni on vaid Buffalo Sabres mängude jooksul endale keskmiselt enam väravaviskeid lasknud kui Senators - 36 vs 34.4.

"Meil on vaja süsteemi ja tööeetikat, mis sobib meie mängijatele: agressiivsemat mängu kaitsetsoonis, kiiremat söödumängu, kaitse paremat toetamist, " tõdes Murray, kes loodab, et Cameron suudab meeskonna playoffidesse tüürida, kuigi tunnistades ka, et uue mängustiili juurutamine võtab kindlasti aega.

Cameron, keda intervjueeriti peatreeneri ametikohale ka juba 2011. aastal enne MacLeani saabumist, loodab eesmärgi täitmiseks saada kõik ühele lainele. "Minu meeskond koosneb rollidest. Mõned rollid on 20-minutilised, mõned 15-minutilised ja mõned alla 10-minutilised," tutvustas ta oma filosoofiat. "Rollid on nagu pusle ja kui need kõik kokku sobivad, siis saame ilusa tervikpildi. Mitte ükski roll pole teisest tähtsam, sest kui üks tükk puslest on puudu, siis ei ole pilt väga ilus."

MacLeani ajal olid rollid segamini läinud. Väidetavalt oli ta oma tähtmängijate suhtes liiga karm, kuna ootas neilt liiga palju.

Päev pärast vallandamist samuti meedia ette ilmunud MacLean oli selgelt sündmuste käigu suhtes pettunud, aga võtab seda lihtsalt elu õppetunnina. Lisaks säilitas ta ka endale omase hea huumorisoone, kui üks tema andunud fänn pressikonverentsile sisse sadas.

Kommentaarid