McDavid ja Matthews jäid esimeses vastasseisus kahvatuks

Wayne Gretzky, Bobby Orr ja mitmed teised hokikuulsused olid eile kogunenud Torontosse, et oma silmaga kaeda esimest Connor McDavidi ja Auston Matthewsi vahelist lahingut. Mõlemad jäid aga Toronto Maple Leafsi lisaajavõiduga lõppenud mängus kahvatuks.

(foto: Nathan Denette/The Canadian Press)
Matthews sai Leafsi 31-st pealeviskest kirja kuus, ent punktideni ei jõudnud, lõpetades -1'ga. McDavidilt tuli neli üritust ja tema efektiivsusnäitajaks oli -2. Edmonton Oilersi kapten lasi end Leafsi võiduvärava juures otseselt üle mängida, kui Nazem Kadrit takistada ei suutnud.

Meeskonnad läksid lisaajale 2-2 seisuga. Kadri õhtu esimene tabamus avas juba teisel minutil mänguskoori, kuid sellele vastas avakolmandiku viimasel minutil Anton Lander. Oilers oli esimese 20 minuti jooksul pealevisetega tervelt 19-8 üle.

Teisel kolmandikul, mil mõlemad said kirja 14 üritust, skooris ainsana Ben Smith ja viimasel perioodil sai sellega hakkama Darnell Nurse. Oilers oli lõpuks pealevisetega üle 46-31. Frederik Andersen jätkas oma vägevate numbrite hoidmist.


Leafs on nüüd võitnud kaheksa kümnest mängust, kus Kadri karjääri jooksul kahe väravani jõudnud.


Meeskonnad kohtuvad põhiturniiril teist ja viimast korda täpselt nelja nädala pärast.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 3 - 2 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Kodumeeskond sai hakkama tõelise röövimisega, kui Sam Gagner normaalaja viimastel hetkedel viigistas ja Seth Jones sinijakkidele lisaperioodilt võidu tõi. Ryan Murray vigastuspausilt tagasi saanud meeskond on viimasest kuuest kohtumisest võitnud neli ja punktideta jäänud ainult korra.

New York Rangers 5 - 0 St. Louis Blues (tipphetked)

Jay Bouwmeesteri karjääri 1000. mäng lõppes väga kurvalt. Jimmy Vesey vedas kodumeeskonna rünnakut 1+2'ga ning Henrik Lundqvist jõudis 35 tõrjega karjääri 60. nullimänguni.


New York Islanders 1 - 6 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Thomas Greiss tegi arvatavasti oma karjääri halvima mängu, kui 11 pealeviskega kolm tükki selja taha läks ja õhtu vähem kui 14 minutiga läbi sai. Jaroslav Halakil ei edenenud aga asjad ka nii nagu oleksid pidanud. Nikita Kutšerov lõbutses 2+2'ga.

Ottawa Senators 2 - 1 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Victor Rask jäi tänavu esimest korda punktideta ning Hurricanes ei suutnud juba esimesel minutil tulnud eduseisu võiduks mängida. Mängu otsustas Kyle Turrise karjääri viies põhihooajal tulnud lisaajavärav. Vaid Mike Fisher on klubi ajaloos rohkem mänge lisaajal otsustanud (7).

Florida Panthers 1 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Tuukka Rask jätkas 33 tõrjega oma tugevat hooaja algust. 29-aastane soomlane on tänavu viie kohtumise jooksul vaid korra lasknud rohkem kui ühe värava. Karistusviskega hooaja neljanda skoorinud Brad Marchand kerkis nende osas klubi rekordi omanikuks.


Minnesota Wild 1 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Devan Dubnyki klubi rekordit tähistav nulliseeria jäi pidama 184 minuti ja 59 sekundi peal. Selle rikkus Ryan O'Reilly. Külaliste võiduvärav tuli veidi rohkem kui kuus minutit enne lõppu Johan Larssonilt, kes Wildi enda kunagine drafti valik.

Winnipeg Jets 2 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Esimest korda oma suure iidoli Aleksandr Ovetškini vastu mänginud Patrik Laine ja Jets ronisid viimasel kolmandikul välja 0-2 kaotusseisust, aga said pool minutit enne normaalaja lõppu külma dušši, kui Jay Beagle täpne oli. Marcus Johansson jätkas oma viimase aja superhoogu 1+1'ga. 26-aastane rootslane on viimase kolme mänguga jõudnud viie värava ja seitsme punktini.

Chicago Blackhawks 5 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Pealevisetega 22-34 alla jäänud Blackhawks mängis endale suure võidu välja viimase kümne minutiga, mil tehti kolm oma viiest väravast. 1+2'ga oli rongijuht Patrick Kane. Flames on nüüd viimasest 19-st Chicago külastamisest kaotanud 16.

Colorado Avalanche 1 - 5 Nashville Predators (tipphetked)

Predators lõpetas vägeva võiduga kolmemängulise kaotusteseeria. Craig Smith kahekordistas kahe kolliga oma hooaja saagi. Karjääri 613. skoorinud Jarome Iginlal on 12 tabamust puudu läbi aegade edetabeli TOP 15 sekka murdmisest.

Arizona Coyotes 3 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Louis Domingue tegi 39 tõrjet ning Coyotes suutis tänavu esimest korda jätta vastastele vähem kui kolm. Kõrgelt hinnatud Lawson Crouse jõudis karjääri üheksandas mängus esimese väravani ja Brad Richardson tähistas tabamusega oma 600. mängu.

Los Angeles Kings 0 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Rickard Rakell oli tänavu esimest korda Ducksi eest väljakul ja näitas meeskonnale, millest puudust tunti. 23-aastasele rootslasele tuli 1+2'ga pärast 2015. aasta jaanuari esimene kolme punktiga mäng. 30 tõrjega lõpetanud John Gibson teenis karjääri 7. puhta paberi. Kings on oma ajaloo jooksul teist korda kolm mängu järjest nulli peale jäänud.

Kommentaarid