Koiotid saavad uue kodu

Aastaid seoses oma tulevikuga segases seisus olnud Arizona Coyotes on astumas samme selleks, et igasugused ümberkolimised ja muud õudusjutud saaks lõpetada. Klubi teatas, et plaanib ehitada uue mänguhalli, mis jätaks satsi Arizonasse.

(foto: usatoday.com)
Alates 2003. aastast Glendale'is mängiv klubi plaanib uue halli ehitada praegusest mängupaigast Gila River Arenast umbes pooletunnise autosõidu kaugusele Tempe linna.

"Viimaste aastate jooksul oleme teinud põhjaliku uuringu, leidmaks kõige optimaalsema koha uueks koduks," teatas klubi president Anthony LeBlanc. "Olgugi, et meil on suurepäraseid fänne kogu Phoenixi piirkonnas, rääkimata tervest osariigist, sai selgeks, et East Valley (Phoenixi metropoli idakülg) on koduks enamusele meie fännidele ja äripartneritele."

Plaanis on ehitada 16 000-pealist publikut mahtuv hall, mille küljes oleks ka 4000-line hall kohaliku ülikooli jaoks, mida meeskond saaks kasutada treeninguteks.

Koppa koheselt maasse aga ei lööda. Esmalt on Coyotesile antud ehitusplaanide, eelarve ja muu tähtsa koostamiseks tähtajaks järgmise aasta 30. juuni,

"Tegu on hea uudisega, kuid hetkel on seis veel varajane," rääkis meeskonna peatreener Dave Tippett, kes ametis juba 2009. aastast. "Paljud meist on selle juba varem läbi elanud. Loodetavasti kukub kõik välja nii imeliselt nagu plaanis."

Praeguste plaanide kohaselt mängib Coyotes veel kuni 2018/19 hooaja lõpuni Gila River Arenal.

Uudis on rõõmustanud ka liiga juhte, kelle jaoks koiotid oma madala publikuarvu ja kahjumi toomisega pikalt peavaluks on olnud. "Arvan, et erinev asukoht ja paremad omavahelised suhted võivad selle klubi heaks imesid teha ja eeldan, et nii lähebki," ütles NHL-i asekomissar Bill Daly.

Coyotesi keskmine publikuarv on viimastel aastatel olnud stabiilselt 13 000 ja 13 500 vahel.

Kommentaarid