Blue Jackets lõpetas julmalt Canadiensi võiduseeria

Liiga liidri võiduseeria katkeb 0:10 kaotusega...sest see on NHL! Kaheksa mängu kaotuseta püsinud Montreal Canadiens oli reedel külas Columbus Blue Jacketsil ning kodupublik sai kohalikku kahuripauku kuulda nii palju, et tänaseks on sellest kõrvad lukus ja mõneks ajaks isu täis.

(foto: zimbio.com)
Sinijakid püstitasid kümne värava skoorimisega uue meeskonna rekordi. Lisaks saadi viimase 23 aasta jooksul esimeseks meeskonnaks, kellel ühes kohtumises vähemalt neli mängijat üle ühe korra täpsed olnud. Kaks said kirja Josh Anderson, Nick Foligno, Cam Atkinson ja Scott Hartnell. Esimesed kaks korjasid ka ühe söödupunkti. Alexander Wennberg püstitas nelja sööduga karjääri rekordi.

"Arvan, et me ei unusta seda eales, me saime õppetunni," sõnas Canadiensi Brendan Gallagher pärast mängu. "Olime seda väärt. Olime eelmises mängus lohakad, kuid ei maksnud selle eest. Täna maksime."

Michel Therrieni meeskond jäi eelmises matšis Vancouver Canuckile pealevisetega 21-42 alla, kuid Carey Price'i hiilgeesitus viis nad siiski 3-0 võidule. Kuna laupäeval on kavas matš Philadelphia Flyersiga, siis jäi Price seekord pingile ning koheselt oli jama majas. Kõik väravad lasi Al Montoya, kelle tõrjete efektiivsus oli vaatamata 30-le tõrjele 75%.

Pärast kümne minuti möödumist, mil Atkinson skoori avas, hakkasid igat sorti üritused Canadiensi väravas maanduma.


Hooaja esimese kümne mänguga vaid 13 väravat lasknud Canadiens kaotas oma rohkem kui 100-aastase ajaloo jooksul viiendat korda vähemalt kümne väravaga. Enne eilset juhtus see viimati 1995. aastal.

Jacketsi peatreener John Tortorella, kes mängueelselt kõigi šokiks suutis enne ropuse pildumist sõnasabast kinni haarata, jäi pärast kohtumist üllatavalt rahulikuks, öeldes: "Loeb lihtsalt see, et ühele läks võitude ja teisele kaotuste hulka linnuke kirja."

Ryan Murray ja Lukaš Sedlak olid mängus Jacketsi ainsad õnnetud väljakumängijad, kes ühegi punktini ei jõudnud.


Viimati nähti NHL-is 10-0 skoori 20 aastat tagasi, mil Calgary Flames sedamoodi Tampa Bay Lightningust üle oli. Kümne väravani jõudis viimati St. Louis Blues, kes alistas 2011. aastal Detroit Red Wingsi 10-3.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 3 - 5 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jets sai päris dramaatilise võidu. Nagu ikka kombeks on olnud sel hooajal. Üheksa minutit enne lõppu oli Paul Maurice'i meeskond veel 2-3 kaotusseisus. Asja otsustas karjääri kahe esimese väravaga Brandon Tanev. Nikolaj Ehlers oli 1+3'ga osaline neljas väravas ja Mark Scheifele'i 1+2'ga kolmes.

Anaheim Ducks 5 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Taas Ryan Getzlafita olnud Ducks paugutas viis tükki Rickard Rakelli juhtimisel. 23-aastane rootslane kasvatas 2+1'ga hooaja kolmandas mängus oma punktisaagi kuue peale. Kodumeeskond sai oma 33-st pealeviskest tervelt 21 kirja avakolmandikul, mis lõppes 3-0 eduga.

Kommentaarid