Sharks tegi Burnsiga hiigellepingu

Järgmisest hooajast on NHL-is kaks kaitsjat, kelle leping võtab palgafondist enda alla vähemalt kaheksa miljonit dollarit. P.K. Subbani kõrvale tõuseb Brent Burns, kellega San Jose Sharks tegi hiigellepingu. Hokimaailma uhkeima habemega mees saab kaheksa aasta peale 64 miljonit.

(foto: espn.com)
2011. aasta suvel Minnesota Wildist San Josesse jõudnud kanadalase palk kerkib 5.76 miljoni pealt kaheksa peale. Suur osa töötasust tuleb kätte boonustega ja enamuse saab ta juba esimese nelja aastaga.


"Brent on NHL-i üks dünaamilisemaid mängijad ja oleme elevil, et saime tehingu tehtud. Ta on näinud uskumatult palju vaeva saamaks eliitklassist kaitsemeheks ja 1.96 pika ning 105 kaaluva mängijana on tema võimed jääl unikaalsed ja haruldased," kommenteeris pärast allkirjade vahetamist Sharksi peamänedžer Doug Wilson.


Mullu hooaja parima kaitsja valimisel kolmandaks jäänud Burns on alates 2012. aasta tööseisakut sinise joone meeste hulgas teinud enim väravaid (82) ja tema punktisaak 219 jääb samas ajavahemikus alla vaid Erik Karlssoni omale (252). Kuigi tõsi, vahepeal on teda ka ründajana kasutatud.

Tänavu on Burnsil seni 19 mänguga tulnud seitse väravat ja 16 punkti.

Kommentaarid