Bryan Bickellil diagnoositi tõsine haigus

Mõne aasta tagune playoffide heeros Bryan Bickell on viimastel hooaegadel jäänud kunagisest tasemest väga kaugele ja nüüd on teada ka miks. 30-aastasel ründajal diagnoositi polüskleroos. Tegu on harvaesineva kesknärvisüsteemi haigusega.

(foto: Getty Images)
Sel hooajal Carolina Hurricanesi eest seitsmes kohtumises väljakul käinud kanadalane andis haigusest klubi kodulehe vahendusel teada,

"Alates 2015. aasta playoffidest olen olnud raskustes oma kehaga toimuva mõistmisel. Viimase paari nädala jooksul tundsin uuesti, et miski pole õige," ütles Bickell. "See on ilmselgelt šokk minu ja mu perekonna jaoks, aga olen lootusrikas, et saan jääle naasta ja mängida seda mängu, mida armastan."

Suvel Chicago Blackhawksist üle kolinud Bickell on kolmekordne Stanley karikavõitja, kes säras 2013. aasta playoffides üheksa väravaga. Pärast seda on aga tema mängutase aina kukkunud ja enamuse eelmisest hooajast veetis ta isegi AHL-is.

Polüskleroosi sümptomite hulka kuuluvad nägemishäired, kognitiivsed häired, jäsemete nõrkus ja lihasjäikus.

Bickelli karjääri kohal ripub suur küsimärk, kuid ta saab inspiratsiooni ammutada Josh Hardingult. Endisel Minnesota Wildi väravavahil diagnoositi 2012. aastal sama haigus. Ta tegi eduka tagasituleku, kui juhtis hooajal 2013/14 liigat tõrjeprotsendi (93.3%) ja endale lastud väravate arvestuses (1.66). Pärast seda keskendus ta täielikult tervise eest hoolitsemisele.

Kommentaarid