Ka finaali teine korduskohtumine lõppes Penguinsi võiduga

Kui Pittsburgh Penguinsil oli esimeses mulluse finaalseeria korduskohtumises San Jose Sharksi vastu võiduks vaja vinget viimase kolmandiku tulemist, siis teises matšis läks kõik palju lihtsamalt. Sidney Crosby skooris kaks ning lõpptulemuseks kujunes 5-0.

(foto: Tony Avetar/Associated Press)
Mängu teise ja kolmanda teinud Crosbyl on nüüd kuue mänguga kirjas koguni kaheksa väravat ja kümme punkti. Pooled tema esitustest on lõppenud kahe väravaga ja ta on vähem kui kahe punktiga lõpetanud vaid kaks kohtumist.

"Tema puhul tuleb alati pähe sõna "inspireeriv", ta on inspireeriv mängija," kiitis oma kaptenit pärast mängu Penguinsi boss Mike Sullivan. "Ta on eliitmängija, kes mängib tugevalt mõlemas väljaku otsas. Tal on laitmatu tööeetika. Ta kehastab identiteeti, millega soovimegi seda mängu mängida."

Kaheksas värav on kergitanud Crosby liiga väravaküttide edetabeli tippu ning ta on jõudsalt sammumas ettepoole ka punktide osas. Tal on alates eelmise hooaja lõpust põhiturniiril käsil 14-mänguline punktiseeria.

Võõrsil peetud kohtumises sahistasid Penguinsi eest võrku ka Chris Kunitz, Nick Bonino ja Eric Fehr. Esimesed kaks jõudis oma hooaja avaväravateni. Matt Murray teenis 32 tõrjega karjääri teise puhta paberi.


Mullused finalistid alustasid uut hooaega üsna sarnase tempoga, aga Sharks on viimaste mängudega ära vajunud. Kirja läks kolmas järjestikune kaotus. See jättis nad pärast 12 mängu 12 punkti peale. Penguinsil on sama arvu mängudega 18 silma

Teised kohtumised

Colorado Avalanche 1 - 0 Minnesota Wild (tipphetked)

Gabriel Landeskog lubas pärast piinliku kaotusega lõppenud eelmist kodumängu, et sellist asja enam ei nähta ja meeskonna kapten hoolitses ka isiklikult selle eest, tehes mängu võiduvärava. Kõva toetus tuli ka Calvin Pickardilt, kes jõudis 32 tõrjega karjääri teise nullimänguni. Vahetult enne väravat leidis Landeskog leidis ka aega Devan Dubnykiga rüselemiseks.


St. Louis Blues 2 - 1 (LA) St. Louis Blues (tipphetked)

Vladimir Tarasenko lõpetas magusal hetkel 7-mängulise väravapõua, kui tõi Bluesile lisaaja viimasel minutil võidu. Jätkub aga Ken Hitchcocki jaoks murettekitav seeria. Blues pole kuus mängu järjest üle kahe värava kirja saanud ja viimase üheksa jooksul on vähem kui kolmega piirdutud kaheksa korda.

Boston Bruins 2 - 5 New York Rangers (tipphetked)

Keskmiselt üle nelja skoorivat Rangerist ei peata hetkel ei ussi- ega püssirohi, samuti mitte Tuukka Rask. Soomlane sai seitsmenda stardi juures hooaja esimese kaotuse. Pealevisetega 24-37 alla jäänud külalised said tervelt kaks väravat vähemusest. Derek Stepan vedas vankrit 1+2'ga. Rangers polnud enne seda kohtumist seitse mängu järjest TD Gardenist võitjana lahkunud.

Toronto Maple Leafs 6 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Viimasest viiest mängust neljas nulli peale jäänud Canucks sai lõpuks väravakraanid lahti ning mõlemad Sedinid olid resultatiivsed, aga siis vedas kaitse alt. Tyler Bozak oli 2+1'ga õhtu täht. James van Riemsdyk lõpetas kolme sööduga. Leafsil on nüüd oma ajaloos esimest korda õnnestunud Canucksi vastu võita neli mängu järjest. Kohtumine lõppes tervelt 161 karistusminutiga. Neist 147 määrati viimasel kolmandikul.


Montreal Canadiens 5 - 4 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers oli pealevisetega 38-17 üle, aga Carey Price oli tagasi ja nii leidis reedel häbistatud Canadiens võiduraja uuesti üles. Väravad saadi kõik erinevalt meestelt ja kodus jätkatakse seitsme mängu järel endiselt kaotuseta. Flyers on viimase kaheksa mängu jooksul seitse korda teinud neli väravat, aga neist on võidetud ainult kolm.

Ottawa Senators 1 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Craig Anderson oli taas ootamatult Senatorsi väravas tagasi, kuid varasemat edulugu ei õnnestunud korrata. Kuigi kui lased vaid kaks tükki, siis võib ebaõnnestumises süüdistada ründajaid. Külalised skoorisid mõlemad oma väravad viimasel kolmandikul.


Tampa Bay Lightning 4 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Avakolmandikul kaotusseisu jäänud Lightning lõpetas ilusa võiduga põgusa, kahemängulise kaotusteseeria, mis oli kodus tekkinud. Teiste seas jõudis 20-aastane Brayden Point karjääri esimese väravani. 2014. aasta drafti 3. ringi valikust sai hiljuti ajaloo 13. mängija, kes enne esimest väravat jõudis karistusvisetel otsustava tabamuseni.

New York Islanders 3 - 4 Edmonton Oilers (tipphetked)

Islanders püstitas huvitava klubi rekordi, kui kaheksandat kohtumist järjest vähemalt üks värav kaitsemängijalt tuli, aga võit läks 2-0 ja 3-2 seisudest käest. Karistusvisetel oli ainsana edukas Mark Letestu. Oilers polnud alates aastast 1999 võõrsil Islandersit alistanud.

Washington Capitals 4 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Panthers ei suutnud kahte eduseisu võiduks mängida ja jäi tagatipuks kohtumise jooksul ilma viga saanud Jaromir Jagrist. T.J. Oshie oli kahe tabamusega kõige resultatiivsem. Capitals võitis viimase 22 kodukohtumise jooksul pantrite vastu 17. mängu.

Nashville Predators 2 - 3 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Külalised tulid kaks korda kaotusseisust välja ning võidutsesid Jaccob Slavini karistusviskega. Teist mängu järjest kapteni Mike Fisherite mänginud Predators on seni oma 11-st mängusr võitnud vaid kolm.

Dallas Stars 2 - 3 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Viimase 12ne Dallases käigu jooksul üheksandat korda võidutsenud Blackhawks tuli edukalt välja avakolmandiku 1-2 kaotusseisust.  Võidutabamuseks osutus Patrick Kane'i ülekaalu värav. Mulluse põhiturniiri MVP-l on karjääri jooksul Starsi vastu 36 mänguga kirjas 46 silma (20+26). Tabamuse juures sai söödu kirja Artjom Anisimov, kes viis karjääri pikima punktiseeria kümne mängu peale.

Los Angeles Kings 5 - 0 Calgary Flames (tipphetked)

24 tõrjega lõpetanud Peter Budaj tegi oma esimese nullimängu pärast 2013. aasta oktoobrit. Kahe värava eest hoolitses endine Flamesi mees Devin Setoguchi, kes jättis eelmise NHL-i hooaja vahele ning mängis Šveitsis.

Kommentaarid