Vigastuste küüsi sattunud Blue Jackets jätkab hoogsalt

Columbus Blue Jackets teatas nädala alguses, et jalavigastuse tõttu peab meeskond järgmised kolm nädalat mängima Seth Jonesita ja läinudöises lahingus Anaheim Ducksiga jäi koosseisust välja Brandon Dubinsky, kuid vaatamata vigastatud põhimeestele nopiti järjekordne võit. Viimasest viiest on nüüd võidetud neli.

(foto: Jay LaPrete/AP Photo)
John Tortotella meeskonna edu alusteks on saanud erimeeskonnad ja väravavaht Sergei Bobrovski. Blue Jackets on viimase 30 aasta jooksul esimene meeskond, kellel pärast kümne mängu pidamist ülekaalu efektiivsus üle 30% (35.5) ja vähemuse oma üle 90% (91.4).

Bobrovski on endale tänavu kaheksa stardi jooksul vaid kuus korda lasknud panna üle kahe värava. Tal on kirjas kolm nullimängu. Neist kaks viimase nelja kohtumisega. Ducksi vastu säras venelane 30 tõrjega.

Külalised said kirja ligi kaks korda rohkem üritusi (32-18), kuid pidid endale siiski kaotusseisust punkti päästma. Jackets tegi väga erksa alguse, kui oma esimesest viiest pealeviskest kaks väravaks tehti. Täpsed olid Boone Jenner, kes jõudis alles nüüd hooaja esimeseni ja Brandon Saad, kelle koosseisust välja jätmist Tortorella enne mängu väidetavalt kaalus.

Ducks hakkas mängu tagasi roomama teise kolmandiku lõpuosas. Seal rikkus Rickard Rakell Bobrovski nullimängu ning kohe kolmanda alguses viigistas Nick Ritchie.

Lisaajal otsustas asja 19-aastane Zach Werenski, kellest sai alates hooajast 1987/88 nooruselt teine lisaajal väravani jõudnud kaitsemees. Kõige noorem on Ducksi Cam Fowler, kes sai 2011. aastal sellega kaks korda hakkama.

Vaatamata kaotusele oli Ducksi peatreener Randy Carlyle nähtuga rahul. "Me läksime mängu edenedes aina paremaks," ütles ta. "Arvan, et alati kui oled võõrsil 0-2 taga ja võitled välja punkti, siis oled midagi saavutanud. Lisaajakaotus ei riku kogu päeva."

Rahulolu pakkus kindlasti ka see, et Hampus Lindholm oli koosseisus tagasi. Rootslasest kaitsemees mängis oma hooaja esimeses kohtumises 18 minutit ja 33 sekundit, sai kirja kaks pealeviset ja lõpetas -1'ga.


Pärast 11 mängu on vaid Minnesota Wild (22) endale sinijakkidest (23) vähem väravaid lasknud.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 1 - 2 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Senators tegi lisaajal kaheksa pealeviske laskmisega klubi negatiivse rekordi, kui võidutses viljakas karistusvisete seerias, kus eksisid vaid kaks meest. Klubi eest oma teise mängu teinud Mike Condon sai kätte teise võidu 31 tõrjega. Normaalajal skooris külaliste eest uhke soologa Ryan Dzingel, kellel nüüd 13 mänguga sama palju punkte (9) kui mullu 30-ga kokku. Sabres sai Evander Kane'i koosseisu tagasi, aga mängis Ryan O'Reillyta.

St. Louis Blues 1 - 2 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawks pikendas Artemi Panarini lisaajaväravaga oma võiduseeria seitsme peale. Normaalajal jõudis Marian Hossa juba oma hooaja seitsmendani. Mullu oli tema kogu saak 13. Vigastuse tõttu katkes Artjom Anisimovi punktiseeria. See jäi pidama 11 kohtumise peal. Peatreeneri Joel Quenneville sõnul pole aga tegu tõsise traumaga.

Kommentaarid