McDavid vs Crosby 3-0, Penguins vs Oilers 4-3

Connor McDavidi ja Sidney Crosby esimese omavahelise kohtumise kohta võib öelda, et Edmonton Oilersi kapten võitis lahingu, aga kaotas sõja. McDavid oli kolme söödupunktiga osaline kõigis oma meeskonna väravates ja Crosby jäi tänavu esimest korda punktideta, kuid Oilers pidi leppima 3-4 kaotusega.

(foto: Gene J. Puskar/AP Photo)
Mängu tõeliseks kangelaseks sai McDavidi nimekaim. Conor Sheary avas teisel minutil mänguskoori ja pani eelviimasel minutil 27 tõrjega lõpetanud Cam Talboti selja võiduvärava. Õigemini oli see vastaste omavärav, kui Benoit Pouliot üliõnnetult väravaeesist olukorda klaarima tulles litri oma võrku suunas.

Lõpuks 28 pealeviskeni jõudnud Oilersil läks käest 3-1 eduseis. Pärast Sheary 1-0 väravat tulid ikkagi külalised avakolmandikult puhkama ära eduseisus. Jordan Eberle lõpetas 9-mängulise põua ning Patrick Maroon näitas kuivõrd lihtne on McDavidiga koos mängides skoorida. Lihtsalt on vaja õigel ajal värava alla jõuda.

Eberle, kes samuti kolme punktiga lõpetas, pani teise kolmandiku alguses kohe ka oma teise ja seis tundus pingviinide jaoks nadi. Kuid meeskonda ennast see ei heidutanud.

"Alati kui oleme kahega maas usume, et võime endiselt võita," märkis Sheary pärast mängu.

Väravas Matt Murrayt kasutanud Penguins sai enne teise kolmandiku lõppu Carl Hagelini väravaga ühe kaugusele ning Jevgeni Malkin viigistas kui viimast perioodi oli mängitud viis ja pool minutit.

Mike Sullivani meeskonnal on nüüd tänavu kirjas kolm viimase kolmandikuga välja võideldud võitu.


Oilers pole alates 2007. aastast suutnud Penguinsit normaalajal alistada. 12-st mängust on kaotatud üheksa. McDavid ja Crosby kohtuvad teist korda 10. märtsil.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 3 - 2 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Devils jõudis viimase kolme aasta jooksul esimest korda ühes mängus 40 pealeviskeni, kuid ei suutnud kuidagi oma paremust maksma panna. 1-0 edu muutus kaotusseisuks ja viimasel kolmandikul pidi kollanokk Nick Lappin karjääri esimese väravaga meeskonnale lisaaja päästma. Karistusvisetel jäädi 2-0 peale.

New York Rangers 3 - 5 Vancouver Canucks (tipphetked)

Rick Nashist sai kuues aktiivne mängija, kes jõudnud 400 väravani, aga pärast tema 2-2 tabamust läks Rangersil asi korralikult käest. Alex Burrows skooris oma hooaja esimesed kaks ning Canucks lõpetas vägeva võiduga 9-mängulise kaotusteseeria. Rangersi fännid võivad aga rõõmustada selle üle, et Brady Skjei on pärast Brian Leetchi ja aastat 1989 esimene meeskonna kollanokast kaitsja, kes jõudnud 6-mängulise punktiseeriani ning Pavel Butšnevitš on skoorinud kolm mängu järjest. See kohtumine lõppes 1+2'ga.

Philadelphia Flyers 2 - 3 (KV) Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings murdis Andreas Athanasiou karistusvisete väravaga Philadelphias alates aastast 1997 kestnud kaotuste jada. Sama mees aitas meeskonna ka viimasel kolmandikul 2-2 tabamusega lisaajale.

Washington Capitals 0 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks korjas Martin Jonesi hooaja esimese nullimängu toel Washingtonist oma kuuenda järjestikuse võidu. Seejuures pole sealne publik haide vastu viimasel kahel aastal isegi mitte ühtegi omade väravat näinud. Capitals oli viimati nullile jäänud 10. aprillil.

Toronto Maple Leafs 0 - 7 Los Angeles Kings (tipphetked)

Pealevisetega tervelt 43-19 parem olnud Kingsi eest skooris Jeff Carter kaks ning Peter Budaj jõudis karjääris esmakordselt järjestikuste nullimängudeni. -3'ga lõpetanud Auston Matthews oli selle osas üks oma meeskonna halvimaid. Ta on viimase seitsme kohtumise jooksul jõudnud vaid ühe punktini.

Montreal Canadiens 3 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Canadiens jäi viiendat kohtumist järjest vastasele selgelt pealevisetega alla (23-43), kuid Carey Price tõi järjekordse võidu ära. Kohtumisel oli väga dramaatiline lõpp, kui kõigi lisaajaootus kustutati Paul Byroni poolt minut enne normaalaja lõppu. Canadiens on oma ajaloo jooksul nüüd teist korda võitnud hooaja esimesed kaheksa kodumängu järjest.

Nashville Predators 3 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Vaatamata Pekka Rinne punnitustele kaks eelnevat mängu karistusvisetega kaotanud Predators suutis seekord oma väravavahi hea esituse ikkagi võiduks mängida. Soomlase puhta paberi määris viimasel kolmandikul Kyle Turris.

Winnipeg Jets 8 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Kui Auston Matthews on maha jahtunud, siis Patrik Laine läheb aina paremasse hoogu. 18-aastane soomlane sai kirja karjääri teise kübara ja tema esimese 14 mängu jooksul tehtud 11 väravat on alla 19-aastaste mängijate seas liiga ajaloo parim näitaja. Starsi ära lõhkumises abistas teda tublilt 2+2'ga Mark Scheifele.


Colorado Avalanche 2 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

Avalanche'il jäi võiduks mängimata 2-1 eduseis. Jordan Martinook skooris kaks, Max Domi jõudis hooaja esimese tabamuseni ja Tony DeAngelo oli oma NHL-i debüüdil oli täpse käega. Domi pani värava kõrvale ka kaks söötu. Enne mängu mälestati endist Avalanche'i mängijat Mark Svatošt, kes eelmisel nädalal alles 34-aastasena meie hulgast lahkus.

Kommentaarid