Penguins võttis Crosby juhtimisel Rangersilt revanši

Kaks päeva tagasi kodus mängides New York Rangersi vastu ootamatult 2-0 eduseisust suurelt 2-5 kaotanud Pittsburgh Penguins korduskohtumises samal juhtuda ei lasknud. 2+1'ga lõpetanud Sidney Crosby juhtimisel võeti Madison Square Gardenis kindel revanš 6-1.

(foto: abcnews.com)
Mängu algus lubas pingviinidele taas kurja, kui Rick Nash varajase ülekaalu väravaga kodumeeskonna ette viis, kuid see jäi üheks vaid 17-st pealeviskest, millega Rangersil Matt Murrayt testida õnnestus. Penguins sai ainuüksi viimase kolmandikuga neid sama palju kirja ja lõpetas 38 üritusega.

Kohtumine otsustati teise kolmandikuga. Crosby & Co pani seal vastuseta viis väravat. Meeskonna kapteni kõrval skoorisid ka Scott Wilson, Phil Kessel ja Conor Sheary, kelle seina rammimine avakolmandikul ka Crosbyle peaaegu karjääri kaheksanda kakluse tõi.


"Me oleme meeskond, soovime kokku hoida ja üritasin lihtsalt tema eest seista," kommenteeris Crosby juhtunut.

Henrik Lundqvisti õhtu lõppes pärast neljanda värava laskmist. Talle jäi kirja vaid 13 tõrjet (tõrjete efektiivsus 76.5%). Kuningas on nüüd Penguinsi vastu kolm mängu järjest varakult pingile kolinud. Ta on selles vastasseisus koos playoffidega viimasest kaheksast kohtumisest kaotanud seitse, lastes keskmiselt 4.45 väravat ja tõrjudes 86.6%-ga.

Viimasel kolmandikul lõpetati skoorimine Matt Culleni tabamusega. Rangers ei saanud vahepeal 24 minuti jooksul isegi mitte ühtegi väravale läinud pealeviset kirja. Põud lõpetati 3:45 enne mängu lõppu Mats Zuccarello poolt.

Crosby kasvatas kahe tabamusega oma keskmise väravasaagi uuesti täpselt ühele mängu peale. 14 kohtumisega on tema nimel kokku 19 silma. Rangersi vastu läks talle kirja karjääri 112. vähemalt kolme punktiga mäng.


Sel nädalal kaks korda kohtunud rivaalid mängivad omavahel uuesti vahetult enne jõule, 20. detsembril.


Näib, et Rangers on hakanud maha jahtuma. Viimase nelja mängu keskmine väravasaak on vaid 2.5 ja neist mängudest on kaotatud kolm.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 1 - 2 (KV) Detroit Red Wings (tipphetked)

Karistusvisetel 2-1 peale jäänud Red Wings korjas viimase 12 mängu jooksul alles kolmanda võidu. Küll on need aga Sabresi vastu saanud väga harjumuspärasteks. Kokku on viimasest 34-st vastasseisust võidetud 28.

New Jersey Devils 5 - 4 (KV) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Devils sai hakkama vägeva tagasitulekuga, kui pärast avakolmandikku 0-3 kaotusseisus oldi. 1+3'ga oli meeskonna kõigis väravates osaline Mike Cammalleri, kes oli koosseisus pärast 6-mängulist pausi tagasi. 34-aastane ründaja oli eemal pisitütre tõsise haiguse tõttu. Oma punktisaaki kasvatas jõudsalt ka Travis Zajac (1+2) ja vastasleerist Auston Matthews, kes murdis kahe väravaga 13-mängulise põua. Tabamusete kõrvale läks ka üks söödupunkt.

Washington Capitals 4 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Kodumeeskond mängis endale Aleksandr Ovetškini karjääri 16. kübaratriki toel välja 4-1 eduseisu, enne kui külalised kahe hilise väravaga skoori viisakamaks tegid. Avakolmandikul vaid kahe pealeviskega piirdunud Blues sai kaks kolli Vladimir Tarasenkolt.


Columbus Blue Jackets 0 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Liiga üks halvim kaitsemeeskond suutis ühe ohtlikuima rünnaku neutraliseerida tänu Chad Johnsoni hooaja teisele nullimängule. Tundub, et 34 tõrjega lõpetanud puurilukk on Calgarys esikinda rolli endale haaramas. Ta on sel kuul seitsmest stardist võitnud viis.

Minnesota Wild 3 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Eelmisel nädalavahetusel Bostonis vaid 12 pealeviskeni jõudnud Jets jäi nüüd 16 peale. Neist seitse tulid ära juba avakolmandikul. Zach Parise skooris pärast vahepealset vigastuspausi oma esimese. Heaks uudiseks oli kodumeeskonna jaoks ka see, et Marco Scandella oli pärast kümne mängu vahele jätmist tagasi.

Tampa Bay Lightning 4 - 2 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Viimasele kolmandikule 1-2 kaotusseisuga läinud Lightning keeras asjad pea peale veidi rohkem kui kuus minutit enne lõppu, mil Alex Killorn ja Ryan Callahan 12-sekundilise vahega kaks väravat tegid. Lõpus lisas tordile kirsi Nikita Kutšerov, kes polnud varem kümne mänguga Flyersi vastu mitte ühtegi skoorinud. Külaliste eest jõudis kõrgelt hinnatud kaitsemees Ivan Provorov karjääri esimese väravani ning pikalt hooaja esimest tabamust otsinud Dale Weise skooris teist mängu järjest.

Nashville Predators 5 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Stars oli pealevisetega 35-21 üle, aga Pekka Rinne jätkab sel kuul oma Carey Price'i järgi tegemist. Külalised said ainuüksi teisel kolmandikul kirja rohkem üritusi (22) kui kodumeeskond kokku. Rinne õnnestus üle mängida vaid Patrick Sharpil, kes viimase perioodi alguses vähemusest skooris.


Colorado Avalanche 3 - 6 Edmonton Oilers (tipphetked)

Kolm korda kaotusseisu jäänud Oilers pani viimasel kolmandikul peo püsti. Milan Lucic korjas seal kolm oma neljast punktist (1+3), millega ta kordab karjääri rekordit. Connor McDavid kerkis 1+2'ga liiga edukaimaks söödumeistriks (18), kasvadades punktitabeli tipus edu Kutšerovi ees kolme silma peale.

Arizona Coyotes 1 - 4 Vancouver Canucks (tipphetked)

Teise kolmandiku alguses kiirelt 1-1 pealt kolm vastuseta väravat teinud Canucks võitis tänavu võõrsil esimese matši, kus postide vahel alustajaks Ryan Miller. Kogenud puurivaht panustas omade edusse 35 tõrjega. Ründes vedasid vankrit Sven Bärtschi ja Bo Horvat, kes mõlemad said kirja 1+2.

San Jose Sharks 2 - 1 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Avakolmandikul ühe ülekaalust ja ühe vähemusest pannud Sharks haaras 8. kodumängust kuuenda võidu. Blackhawks on esimest korda pärast hooaja avamänge kaotanud järjestikused kohtumised.

Los Angeles Kings 4 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Teisipäeval Anaheimis hooaja esimese võõrsilvõiduga üllatanud Islanders teise järjestikuse eduni siiski ei jõudnud. Kuigi palju puudu ei jäänud. Kolm minutit enne normaalaja lõppu oli seis veel 1-1. Dwight King tegi aga siis vähem kui poole minutiga kaks tükki. Kahe väravaga lõpetas mängu ka Anders Lee.

Kommentaarid