Kane'i meisterlik värav kukutas Canadiensi

Kui kodumängudes on Montreal Canadiens peatamatus hoos, siis võõrsilmängudega on lood veidi teistsugused. Enne eilset kaotati oma eelmine kodust eemal peetud matš 0-10 ja sellele tuli otsa veel ka teine järjestikune kaotus, kui Patrick Kane'i meisterlik värav Chicago Blackhawksile 3-2 võidu tõi.

(foto: newsonline.ddns.net)
Kane jättis kõigil suud ammuli kolm ja pool minutit enne teise kolmandiku lõppu. Tabamus on tema karjääri 46. võiduvärav, millega jõudis ta klubi ajaloos 4. kohale ja ühele pulgale Dennis Savardiga, keda enne pühapäevast kohtumist United Centeris austati.


"See oli (võrreldes teistega) kahtlemata erinev. Ma ei teagi, kas olen varem sedamoodi kukkumise pealt skoorinud. See oli päris lahe," muljetas Kane oma hooaja kuuendast kollist.

Loomulikult oli Blackhawksi eest resultatiivne uuesti ka Marian Hossa, kes jõudis hooaja üheksanda tabamuseni. Neist kaheksa on tulnud viimase üheksa mänguga. Kodumeeskonna avavärava tegi esimese kolmandiku keskel rootslasest kaitsja Gustav Forsling, kelle jaoks tegu karjääri esimese tabamusega.

Hooaja 13. stardist kaheksanda võidu saanud Corey Crawford lõpetas sünnilinna meeskonna vastu 21 tõrjega. Tema vastu tegi tervelt kuus pealeviset United Centeris tagasi olnud Andrew Shaw, kelle movembri vuntsid on hakanud meeskonnakaaslaseid hurmama. Palju rohkem oli tööd Al Montoyal, kes esimest korda pärast 0-10 sauna jääl olles lükkas kõrvale 32 üritust.

Külalised pääsesid ette kahe kiire teise kolmandiku väravaga. Shea Weber tegi ülekaalust hooaja seitsmendaga 1-1 ja Andrei Markov enda teisega 2-1. Seejuures olid Weberi meeskonnad tema värava puhul koos playoffidega viimasest 16-st kohtumisest võitnud 15. Michel Therrieni 500. kohtumine Canadiensi peatreenerina jäi aga lõpuks siiski võiduga tähistamata.


Canadiens võitis viimati Chicagos 2006. aasta oktoobris. Käsil on seitsmest mängust koosnev kaotuste jada.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 3 - 2 (KV) Los Angeles Kings (tipphetked)

Anže Kopitarita mänginud Kings suutis liiga resultatiivseimad vennad Mark Scheifele ja Patrik Laine punktideta jätta, kuid duo kukutas siiski külalised karistusvisetel. Eelmisel hooajal kokku kolm korda kolmemängulisele kaotusteseeriale sattunud kuningad on tänavu juba praegu samaga hakkama saanud.

Vancouver Canucks 5 - 4 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Viimast kolmandikku 1-3 kaotusseisust alustanud ja siis veel korra taha jäänud Canucks sai üle kolme aasta Starsi vastu esimese võitu. Punkt pandi 10-mängulisele kaotuste jadale. 22-aastane kaitsja Troy Stecher päästis karjääri esimese väravaga lisaaja ning seal otsustas asja Markus Granlund.

Ottawa Senators 1 - 2 (LA) Minnesota Wild (tipphetked)

Matt Dumba mahutas end Brent Burnsi ja Marco Scandella kõrvale, kui Wildi ajaloo kolmas kaitsja, kes ühel hooajal mitu lisaajaväravat teinud. Mõlema meeskonna puurilukud olid suurepärases hoos. Darcy Kuemper läks õhtule 35 tõrjega ja Craig Anderson lükkas kõrvale 40 külaliste üritust.

Colorado Avalanche 0 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Kui Tuukka Rask oli eelmisel hooajal mitu korda viirushaiguse küüsis, siis tänavu on ta endale nähtavasti mingisuguse imepisiku külge saanud. Soomlane, kes tavaliselt kaks õhtut järjest mängides teises kohtumises täielikult hävib, sai 20 tõrjega hooaja kolmanda nullimängu. Nüüd on ta Gerry Cheeversi kõrval klubi ajaloo teine väravavaht, kes hooaja esimesest 11-st mängust võitnud kümme.

Edmonton Oilers 1 - 3 New York Rangers (tipphetked)

Rangersil jäi Chris Kreider taas koosseisust välja ja väljakule ei tulnud ka neljas mängus järjest skoorinud Pavel Butšnevitš, kuid järjekordne võit pandi endale siiski kirja. Seda tänu Michael Grabneri kahele tabamusele. 29-aastane austerlane skooris mullu 80 mängu jooksul üheksa korda. Tänavu on tal 16 mänguga juba kümme kirjas. Kenasti alustanud Oilers on oma viimasest kaheksast kaotanud kuus.

Kommentaarid