Blue Jackets jõudis kodus rekordilise võiduseeriani

Teist aastat järjest hooaega longates alustanud Columbus Blue Jackets on järsku jõudnud oma ajaloo pikima koduse võiduseeriani. Järjepanu on uppi löödud Chicago Blackhawks, Dallas Stars, Montreal Canadiens, Anaheim Ducks, St. Louis Blues, Washington Capitals ja viimasena New York Rangers.

(foto: Getty Images)
John Tortorella meeskonnal läks käest 2-0 eduseis, kuid lõpuks jõuti siiski 4-2 skooriga võidusadamasse. Võiduvärav tehti väga kangelaslikult, kui Matt Calvert, kelle nägu teisel kolmandikul litriga veristati, vähemusest sihile jõudis.

"Sellest paremat stsenaariumit, et ta tuleb tagasi ja teeb meie võiduvärava, ei saanud kirjutada," märkis meeskonna teise värava autor Sam Gagner pärast mängu. "Ta on uskumatu meeskonnakaaslane ja see andis kõigile kõva tõuke, kui ta tagasi tuli."

Gagner aitas koos William Karlssoniga jakid kaheväravalisse eduseisu. See sulas ära viimase kolmandiku keskpaigaks, mil Michael Grabner ja Mika Zibanejad külalised järgi sikutasid. Calverti väravale järgnes veel Boone Jenneri poolt tühja võrku pandud tabamus.

Tortorella kiitis pärast mängu meeskonna kaitsetööd ja seda põhjusega. Rangers, kelle ridades oli Chris Kreider tagasi, jäi tänavu alles neljandat korda vähema kui kolme värava peale.

Sergei Bobrovski võttis sel kuul seitsmendast stardist kuuenda võidu 25 tõrjega. Henrik Lundqvisti arvele jäi 20 tõrjet.


Lisaks rekordilisele koduseeriale on Jackets ajalugu teinud ka oma hooaja alguse numbritega. 15 mängu peale kogutud 20 punkti on nende läbi aegade parim näitaja. Seejuures on võidetud kõik viis mängu kõigi praeguste divisjoni liidrite vastu.

Teised kohtumised

Washington Capitals 1 - 0 Detroit Red Wings (tipphetked)

Capitalsil jäi avakolmandikul kasutamata viieminutiline ülekaal, seal kaotati vigastustele kolm ründajat, aga ometi jõuti lõpuks kahe punktini. 25 tõrjet teinud Braden Holtbyst sai üle 32 aasta esimene Capitalsi puurilukk, kes Red Wingsi nulli peale jätnud. Võiduvärava skooris viis minutit enne mängu lõppu Jay Beagle.

New York Islanders 2 - 3 (LA) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Sidney Crosby sai kirja oma hooaja 11. tabamuse ning korjas võidutabamuse juures endale ka vägeva söödupunkti. Tal on karjääri jooksul Islandersi vastu 56 põhihooaja mängu jooksul nüüd kirjas 98 punkti (31+67). Asja otsustanud Kris Letang kerkis klubi ajaloos enim lisaajaväravaid (4) teinud kaitsjaks.


Carolina Hurricanes 3 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Kodumeeskond võidutses vaatamata sellele, et pealevisetega jäädi kõvasti alla - 18-33. Pole Price'i, pole pidu.


Calgary Flames 2 - 3 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawks pikendas 1-2 kaotusseisust omavahelistes kohtumistes punktiseeria 15 mängu peale. Neist on võidetud kümme. Kaks punkti tõi koju Marian Hossa hooaja 10. tabamus, mis sündis kaks ja pool minutit enne lõppu. Kodumeeskond saab aga rõõmustada vähemalt selle üle, et Sam Bennett ja Sean Monahan murdsid 9-mängulised väravapõuad.

Kommentaarid