Islanders teenis hooaja esimese võõrsilvõidu

Hooaja alguses mõlemat jalga longanud New York Islanders on alles nüüd jõudnud esimese võõrsilvõiduni. Anaheim Ducks suudeti alistada 3-2. Kohtumine otsustati megapika karistusvisete seeriaga, mis leidis lõpu alles 14. ringis. Nii pikka seeriat polnud kumbki klubi varem oma ajaloo jooksul teinud.

(foto: Debora Robinson/Getty Images)
Maratoni lõpetas pärast Kevin Bieksa eksimust ära Nick Leddy. Seeria võinuks ka ehk kaks ringi varem lõppeda ja vastupidise tulemusega, kui tundus, et Thomas Hickey oma ürituse ajal litri koos väravavahiga üle joone lükkas, kuid tema tabamus läks siiski arvesse.


"Ma arvasin, et tänapäeval ei saa NHL-is väravat teha väravavahi patju koos litriga üle joone lükates, aga ju ma siis eksisin," lausus pärast mängu juhtunu kohta Ducksi peatreener Randy Carlyle.

Pealevisetega 41-35 üle olnud Ducks läks mängu juba teise minuti alguses Cam Fowleri väravast juhtima, kuid avakolmandiku lõpuks oli seis pea peale pööratud. 22-aastane kaitsja Adam Pelech skooris oma karjääri esimese ning ülekaalust jõudis sihile Josh Bailey.

Kodumeeskond sai viigi kätte viimase kolmandiku keskel Rickard Rakelli hooaja seitsmendast tabamusest.

Karistusvisetel asus Ducks neli korda juhtima, aga hooaja kümnes võit ei tahtnud kuidagi tulla.


Islanders on nüüd tänavu kokku võitnud kuus mängu. Neist kaks on tulnud Ducksi vastu. Kodus jäädi lisaajal 3-2 peale. Anaheimis saadud võit aitas pääseda liiga viimase koha jagamisest.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Endine Bluesi kapten David Backes tegi avakolmandikul Bruinsi ajaloo 20 000. värava ning juhtima pääseti ka Dominic Moore'i vähemusest tulnud väravaga, kuid mängu käigus kaotati Zdeno Chara ning külalised kasutasid edukalt koljati puudumise ära. Jori Lehterä skooris kaks tükki. Jake Allen tegi 39 tõrjega hooaja uue tippmargi.

Toronto Maple Leafs 1 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Tuleb välja, et Cam Wardi kuum käsi ei sõltugi kodupublikust ja soodsatest vastastest. 32-aastane puurilukk jättis vaid ühe peale meeskonna, kes oli kodus viimase viie mängu jooksul neli korda jõudnud kuue väravani.

Montreal Canadiens 3 - 4 Ottawa Senators (tipphetked)

Carey Price on seletamatult hea, aga millegi pärast kipuvad tal asjad Senatorsi vastu ebaõnnestuma. Seetõttu jäi pealevisetega 39-23 üle olnud meeskonnal kolmest eduseisust väheseks. Mike Hoffman ja Mark Stone said mõlemad kirja 1+2 ja Erik Karlssonist sai 1+1'ga klubi ajaloos viies, kellel koos vähemalt 400 puntki.


Florida Panthers 1 - 3 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Nick Bjugstadi koosseisu tagasi saanud pantrid jooksid otsa Steve Masonile, kes tegi 38 tõrjega hooaja parima esituse. Tema nullimäng õnnestus Reilly Smithil rikkuda alles eelviimasel minutil.

Kommentaarid