Panthersi uus peatreener võtab esimeseks eesmärgiks erimeeskondade parandamise

Florida Panthers on vaatamata mitmete põhimeeste vigastustele playoffide kohtadest vaid kahe punkti kaugusel, kuid ometi leiti eile hilisõhtul, et meeskond vajab uut peatreenerit. Suvel üllatuslikult klubi peamänedžeriks edutatud Tom Rowe on nüüd vaat, et suurema üllatusena uus peatreener.

(foto: Alan Diaz/AP)
Lisaks AHL-is peatreenerina töötamisele ühe hooaja ka KHL-is Jaroslavli Lokomotivi tüürinud Rowe on endale esimeseks eesmärgiks võtnud Panthersi erimeeskondade efektiivsuse parandamise.

"Olen täielikult keskendunud hooaja päästmisele, erimeeskondade parandamisele ja järjestikuse playoffide koha teenimisele," ütles Rowe klubi ametlikus teadaandes peatreenerivahetuse kohta.

Pantrite ülekaal on pärast 22 mängu 14.7%-ga liigas 21. kohal ja vähemuse efektiivsus 81.3%-ga 19. kohal. Eelmise hooaja lõpus olid näitajateks vastavalt 16.9% ja 79.5%. Vaatamata sellele püstitas Panthers võitude (47) ja punktide (103) osas uued klubi rekordid ning jõudis oma ajaloo jooksul viiendat korda karikamängudele.

"Eesmärgiks on teine järjestikune playoffide koht ja Stanley karika toomine Lõuna-Floridasse, usume et uut juhti oli koheselt vaja," põhjendas muutust klubi omanik Vinnie Viola.

Rowe on 2006. aastal Carolina Hurricanesi abitreenerina karikavõiduni jõudnud ja kuue peatreenerina töötatud täishooaja jooksul pole tema meeskond kordagi playoffidest välja jäänud.

Lisaks erimeeskondade parandamisele peab Rowe kindlasti enda poolele võitma ka mängijad, kes ametist vabastatud Gerard Gallanti väga hindasid. Näiteks on Vincent Trocheck omamoodi Twitteri kaudu endisele peatreenerile toetust avaldanud.


Mängijana NHL-is kolme erinevat klubi esindades 357 põhihooaja mänguni jõudnud Rowe'i debüüt Panthersi peatreenerina on homme võõrsil Chicago Blackhawksi vastu.

Kommentaarid