Stamkose vigastuspaus venib väga pikaks

Tampa Bay Lightning alustas neljapäeval järjekordset perioodi ilma Steven Stamkoseta Buffalos selge 4-1 võiduga ja peab nüüd kaptenita mängima väga pikka aega. Kui algselt hinnati tema puudumist nädalates, siis nüüd on selgunud, et taastumiseks kulub hoopis neli kuud.

(foto: thevergenews.com)
Stamkos läbis eile eduka operatsiooni ja kui tagasilööke ei järgne, siis peaks tema naasmine jääma märtsi keskpaika. See tekitab huvitava olukorra.

Lightning on näidanud, et suudab vajadusel Stamkoseta täitsa edukalt mängida ning kapteni pikaajalist puudumist võib mingis mõttes isegi õnnistuseks pidada. Nimelt vabaneb tema vigastusperioodiks palgafondist kaheksa miljonit, mis lubab meeskonda hankida mõne tõelise suurnime.

Kuna Stamkos on uuesti mängukorras alles põhiturniiri viimasteks nädalateks, siis ei ole välistatud see, et klubi jätab ta kuni playoffide alguseni vigastatud mängijate nimekirja. Eeldusel, et meeskond tõepoolest suudab temata karikamängude pileti haarata. Kuna hooaja otsustavates mängudes palgafond enam rolli ei mängi, siis saaks meeskond alustada kohtumisi palju tugevamana kui praegu või hooaja alguses.

Chicago Blackhawks kasutas 2015. aastal karikat võites eelpool kirjeldatud kavalat manööverdamist, kui Patrick Kane veebruari lõpupäevadel viga sai ning naases alles playoffides. Temast vabanenud palgaraha sai kulutada Antoine Vermette'i peale, kes hiljem ka teekonnal karikani võtmerollis oli.

Kommentaarid