Oilers leidis McDavidi karjääri esimese kübaraga võiduraja uuesti üles

Connor McDavid on oma lühikese karjääri jooksul teinud juba nii mõndagi, aga enne eilset polnud ta veel kordagi üheski kohtumises kübaratrikini jõudnud. Ent nüüd on see tehtud! Edmonton Oilersi kapten aitas meeskonnal Dallases lõpetada viiemängulise kaotuste jada.

(foto: thenewscentral.com)
McDavid jättis igale kolmandikule ühe värava. Kui esimese sünni juures abistas teda John Klingberg, kes 3. minutil litri oma võrku suunas, siis järgmiste juures võis tänada hokijumalat, kes väravaesise prügi just tema juurde suunas.

Teine tuli teise kolmandiku 7. minutil ja tegi seisuks 4-0 ning kolmas jäi 5-2 võidumängu viimaseks tabamuseks.

"Need olid kolm üsna õnnelikku väravat," märkis tabamuste kohta McDavid, kes polnud kümme mängu järjest skoorinud. "See on naljakas liiga. Võid saada suurepäraseid võimalusi ja need ei lähe sisse, siis hakkad lihtsalt ehku peale tegema ja need lähevad sisse. Veider värk. Olen väga rõõmus, et põua lõpetasin."

Mängu esimene pool kuulus täielikult Oilersile, kui lisaks McDavidile skoorisid ka Tyler Pitlick ja Oscar Klefbom. Eelmises mängus hiilanud ja Starsile võidu päästnud Kari Lehtonen kestis seekord alla 27 minuti.

Patrick Sharpi koosseisu tagasi saanud Stars ähvardas veel tagasitulekuga, kui Patrick Eaves ja Jamie Benn teise kolmandiku lõpuosas ülekaalu väravatega vahe kahe peale tõmbasid ning Tyler Seguinil kohe kolmanda alguses supervõimalus oli, aga McDavidi tähtsat päeva ei õnnestunud siiski rikkuda.


Kübaratrikk aitas McDavidi ka liiga punktitabeli etteotsa. Ta on üks kolmest mängijast, kel kirjas 22 silma.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 0 - 3 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Teine kaptenita tehtud mäng ja teine võit. Lightning jäi pealevisetega 18-32 alla, aga võidutses tänu Andrei Vasilevski teisele järjestikusele nullimängule. Kokku on nendes mängudes tulnud 66 tõrjet.

Los Angeles Kings 4 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Esimese kahe kolmandikuga vaid üheksa pealeviskeni jõudnud Devils läks ühe esimese üritusega mäng juhtima, aga pidi siiski pärast viiemängulist võiduseeriat tunnistama teist järjestikust kaotust. Lõpuks jõuti 23 pealeviskeni, kuid kahe viimase kolmandiku väravaga otsustas asja ära hoopis Kings, kes tänavu kodus üheksast mängust võitnud seitse.

Buffalo Sabres 2 - 1 (KV) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Üheksa omavahelist mängu järjest kaotanud Sabres oli järjekordselt väravate tegemisel hädas, ent suutis kaotusteseeria tänu Anders Nilssoni 46 tõrjele katkestada. Sidney Crosby jõudis Sabresi vastu peetud 32. mängu jooksul 15. värava ja 50. punktini.

Boston Bruins 4 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Tuukka Rask sai hooaja kergeima tööpäeva, kui Jets suutis tema väravale suunata vaid 12 (!) pealeviset. Seejuures ei tulnud teisel kolmandikul külalistelt tavamängus mitte ühtegi üritust. Bruins terroriseeris samal ajal Michael Hutchinsoni 38 pealeviskega.

Montreal Canadiens 2 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Aleksandr Radulovi tagasi saanud Canadiens pikendas omavahelistes kohtumistes võiduseeria 12 peale. Võiduga sai väärikalt tähistatud kapteni Max Pacioretty 500. mäng. Carey Price on vastasseisudes olnud tasemel nagu ikka.


Ottaw Senators 1 - 4 Florida Panthers (tipphetked)

Roberto Luongo tegi 39 tõrjega mõistusevastase mängu ja Jaromir Jagr sai hakkama senise hooaja parima esitusega. Igiliikur lõpetas 1+2'ga, kasvatades sellega kogu hooaja punktisaagi üheksa peale. Hooaja esimesest kaheksast kodumängust kuus võitnud Senators, kellel puudusid Bobby Ryan ja Mark Stone, on järsku oma fännide ees kaotanud kolm mängu järjest.

St. Louis Blues 3 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Blues korjas kaheksanda koduvõidu tänu kahele viimase kolmandiku väravale. Predators on tänavu võõrsil võitnud vaid kaks matši.

Minnesota Wild 2 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Devan Dubnyk oli kahe kolmandiku järel muretult kulgemas hooaja viienda nullimängu suunas, aga siis keerati kõik pea peale. Avalanche sai viimasel kolmandikul seitsme pealeviskega kolm väravat. Viimase üheksa Minnesotas käigu jooksul võideti alles teist korda.

Arizona Coyotes 3 - 2 (LA) San Jose Sharks (tipphetked)

Koiottidel läks viimasel kolmandikul 2-0 edu peost, ent Martin Hanzal päästis siiski võidupunktid. Sharksil jäi võiduks mängimata 45-26 pealevisete ülekaal. Coyotesi jaoks oli tegu väga emotsionaalse mänguga. Reedel operatsioonil käinud Brad Richardson jääb pikaks jalaluumurruga väljakult eemale ja klubi AHL-i meeskonna kapten Craig Cunningham, kes ka Coyotesit 29 mängus aidanud, vajus enne eile kavas olnud matši kokku.

Vancouver Canucks 3 - 4 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawks suutis alates 1995. aastast esimest korda võita mõne mängu viimase kolmandiku kolmeväravalisest kaotusseisust. Lisaajal skooris võiduvärava loomulikult Marian Hossa, kes nüüd 11 tabamusega väga lähedal kogu eelmise hooaja saagi (13) ületamisele.

Kommentaarid