Predators asub ajalugu tegema

Nashville Predatorsist võib täna Anaheim Ducksi järel saada teine avaringist edenenud läänekonverentsi meeskond. Chicago Blackhawksi vastu hoitakse seerias 3-0 edu ning tänase võidu korral saaks meeskond teha ka liiga ajalugu.

(foto: wbir.com)
Vastasseisus kohtuvad omavahel läänekonverentsi 1. ja 8. asetus. Varasemalt on küll halvima asetusega meeskond suutnud playoffides edu saavutada ja Los Angeles Kings põrutas viis aastat tagasi kuulsal kombel lausa karikavõiduni välja, aga mitte kunagi varem pole 1. asetust omav meeskond nulliga langenud.

Chicagos esimese kahe mängu peale kokku üldskooriga 6-0 võidutsenud Predators oli seeria 3. mängus lähedal esimesele kaotusele, kuid viimasel kolmandikul suudeti kaheväravaline kaotusseis kustutada ning Kevin Fiala tõi lisaajalt 3-2 võidu.


Blackhawksi pole alates 1993. aastast playoffides mõnes ringis ära pühitud. Suur comeback oli lähedal 2011. aastal, mil ise 8. asetust omanud meeskonnana mängiti Vancouver Canucksi vastu, aga 7. mäng kaotati lisaajal 1-2.


Peatreener Joel Quenneville on augus passimist nimetanud suureks väljakutseks, aga samas surve suunanud vastaste peale.

"Nemad peavad võitma," ütles Qunneville eile. "Oleme kohutavas olukorras ja peame mängima nagu meil poleks midagi kaotada. Surve on kindlasti nende peal."

Värskes Gatorade'i reklaamis särav Patrick Kane on äsja oma esimese värava seerias kirja saanud ja kujutab endast Predatorsi jaoks kindlasti suurt ohtu, kuid Peter Laviolette'i meeskond on eelnevalt näidanud end väga heast küljest ja võiks isegi öelda, et on ka ajaloolise saavutuseni jõudmist väärt.

Kommentaarid