Matthews kukutas Leafsi võidumängus järjekordsed rekordid

Kui Toronto Maple Leafs suudab põhiturniiri ülejäänud mängudes sama võimakalt mängida, kui viimase nädala avamatšis, siis võib julgelt meeskonna juba playoffidesse kirja panna. Buffalo Sabresi vastu võeti 4-2 võit kohtumises, kus Auston Matthews järjekordsed rekordid kukutas.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Mängu teise tabamuse autoriks olnud Matthews haaras oma 39. tabamusega ameeriklastest kollanokkade rekordi nii väravate kui punktide osas. Samuti on tema 67 punkti uus Leafsi uustulnukate rekord.

Leafsist sai ka hooaja 1980/81 Quebec Nordiquesi kõrval NHL-i ajaloo teine meeskond, kus korraga olnud kolm vähemalt 60 punktini jõudnud kollanokka. Mitch Marner jõudis tähisteni viimase värava juures üles korjatud söödupunktiga ning oma debütandist venna Alexanderi vastu mänginud William Nylander Matthewsi tabamuse juures tulnud sööduga.

Lisaks oleks peaaegu kukkunud veel üks meeskondlik rekord. Robin Lehneri õhtu lõpetati viie minutiga ära ja nii, et kolm väravat tulid 43 sekundi sees. 1940. aastast pärinev klubi rekord on vaid nelja sekundi võrra kiirem.

Mäng otsustati juba põhimõtteliselt avakolmandikuga ära. Matthewsi kõrval tegid seal skoori ka Leo Komarov ja James van Riemsdyk ning kodumeeskond jäeti vaid kahe pealeviske juurde. Lõpuks oli nende osas ülekaal 45-22.

Ryan O'Reilly küll parandas veidi seisu teisel kolmandikul vähemusest sündinud väravaga, kuid sellele vastas omakorda ülekaalust Nazem Kadri ja Leafs korjas mängleva kergusega viimase 14 mängu peale 11. võidu. Lõppskoori vormistas viimasel minutil Jack Eichel.


Rekordite õhtu viis Leafsi ka playoffidele järjekordselt lähemale. Boston Bruins kukutati divisjoni 2. kohalt ning selja taha jäi ka Ottawa Senators. Põhiturniir lõpetatakse nelja järjestikuse kodumänguga. Meeskonnal on hetkel Air Canada Centre'is käsil 9-mänguline punktiseeria.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 5 - 4 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Senators sai üllatuslikult koosseisu tagasi Erik Karlssoni, kes ka skoori tegi, aga leppida tuli vaid ühe punktiga. Seitsme ringi peale läinud karistuvisetel oli ainsana täpne kohtumises oma NHL-i debüüdi teinud Jevgeni Svetšnikov.


Florida Panthers 1 - 4 Montreal Canadiens (tipphetked)

Noorele väravavahile Charlie Lindgrenile tema karjääri teise NHL-i stardi andnud Canadiens kindlustas võidu toel Atlandi divisjoni tiitli. Artturi Lehnonen oli 2+1'ga osaline kolmes väravas. Oma väravate seeriat jätkas ka Aleksandr Radulov. Panthersi ainus tuli Jonathan Marchessault'lt, kellest nüüd saanud 30 väravaga mees.

Kommentaarid