LA-s alustati suurpuhastusega

Los Angeles Kings on viimase kolme hooaja jooksul teist korda playoffidest eemale jäänud ja see on hiljutise superklubi juures ka mitme vallandamiseni viinud. Peamänedžerina ei jätka enam Dean Lombardi ning samuti vabastati ametist peatreener Darryl Sutter.

(foto: cbc.ca)
Lombardi asendajaks saab klubi legend Rob Blake, kes viimastel aastatel töötanud abimänedžerina. Uue peatreeneri nime veel ei avalikustatud.

"See on ülimalt keeruline otsus ja see tehti pärast pikka kaalumist seoses sellega, mida varasemalt oleme saavutanud. Aga suurimaks priorideediks on meie organisatsiooni olevik ja tulevik," teatas Kingsi omanikfirma juht Dan Beckerman. "Sõnadega ei saa väljendada tänulikkust, mis Deani ja Darryli saavutustega tekkinud. Nemad ehitasid selle meeskonna ja juhtisid meid kahe Stanley karikani ning neid jäädakse igavesti mäletama, kui Kingsi ajaloo suurkujusid. Aga sellisel tasemel saavutustega kaasnevad ka kõrged ootused ja me pole neid viimase kolme hooaja jooksul täitnud. Meie mängijate tuumiku juures peaksime igal aastal Stanley karika nimel heitlema. Meie eesmärkide mitte täitmine viis meid muutusteni,"

Varasemalt San Joses töötanud Lombardi oli ametis 11 aastat, olles palgatud 2006. aasta aprillis. Tema osav draftimine ja mängijatega hangeldamine tõstis nullindate jooksul läänekonverentsi tagumises otsas olnud meeskonna uue kümnendi saabudes uuesti playoffide konkurentsi ja sihikindel töö tõi lõpuks ka kaks karikavõitu. Kuldsele perioodile on aga järgnenud mitu kahvatut hooaega ning lahkuminek selle järgselt igati mõistetav.

Sutter, kes koos Lombardiga San Joses oli, saabus LA-sse keset hooaega, 2011. aasta detsembris ning oli koheselt edukas, aidates meeskonna playoffidese ja seal ka karikani. Meeskond on kõigi tema täishooaegade puhul olnud litrivaldamise osas liiga parim, aga tänavu kukkus nii välja, et mänguvahendiga ei suudetud väga midagi ette võtta.

58-aastane peatreener tõi Kingsile kokku 425 põhihooaja mänguga 225 võitu, mis klubi ajaloo parim näitaja. Playoffides õnnestus 69-st mängust noppida 42 võitu ja see on samuti klubi rekord.

Klubi teatas, et koos Blake'iga on edutatud ka Luc Robitaille. Meeskonna endisest kaptenist ja klubi läbi aegade parimast väravakütist sai uus president.

Kommentaarid