Devils võitis drafti loterii

Colorado Avalanche'i kohutav hooaeg sai laupäeval veel üle hoobi juurde. Drafti loteriis parimaid avavaliku õiguse võimalusi omanud klubi kukkus rivistuses hoopis 4. kohale. Õnnejumal tõstis esimeseks New Jersey Devilsi, kes läbi aegade teist korda drafti esimese valiku saab teha.

(foto: sportsmascots.wikia.com)
Devilsi lootused olid enne loteriid paremuselt viiendad ja alla 10%.


Lotoga tegid suure hüppe ka Philadelphia Flyers ja Dallas Stars, kes omasid vastavalt 2.4% ja 6.4%-list tõenäosust saada 2. ja 3. valiku õigus. Koos Avalanche'iga kukkusid valusalt Vancouver Canucks ja liiga uustulnuk Vegas Golden Knights. Seejuures peab Canucks teist aastat järjest mõru pilli alla neelama. Mullu langeti kolmandalt kohalt viiendaks.


Devilsi esimene drafti avavalik pärineb 1979. aastast. Siis veel Colorado Rockiesi nime all mänginud klubi noppis sellega Rob Ramage'i, kes NHL-i ajalukku läinud, kui mees, kelle abil sündis läbi aegade esimene väravavahi nimel läinud värav. Karjääri kahe Stanley karikavõiduga lõpetanud kaitsja mängis klubis kolm hooaega, enne kui omakorda ühe avaringi valiku eest ära anti.

Tänavuse drafti tõenäoliseks avavalikuks hinnatakse 18-aastast Winnipegist pärit tsentrit Nolan Patrickut. Kuigi seekord Chicagos peetav üritus võib ka üllatusega lõppeda, sest Patrickut on kogu hooaja jooksul vigastused painanud.

Draft peetakse 23-24 juunil.

Kommentaarid