Las Vegase meeskond sai peatreeneri

Alates järgmisest hooajast NHL-is mängima hakkav Vegas Golden Knights on viimaks endale peatreeneri saanud. Klubi määras ametlikult ametisse sel hooajal Florida Panthersi poolt vallandatud Gerard Gallanti, keda eile aktiivselt tööpostiga seostama hakati.

(foto: Getty Images)
53-aastane Gallant on liigas kuue hooaja pikkuse kogemusega peatreener, olles varasemalt tüürinud ka Columbus Blue Jacketsit.

"Teatame uhkusega, et Gerard on Vegas Golden Knightsi ajaloo esimene peatreener. Ta on kogenud peatreener, kes on mitmel tasemel edu saavutanud ja kellel on tema juhendamise all mänginud mängijate hulgas suurepärane reputatsioon," teatas klubi peamänedžer George McPhee.

Gallant tõi eelmisel hooajal Panthersile klubi ajaloo teise divisjoni tiitli, aga vallandati üsna ootamatult läinud novembris. Mullu oli ta ka hooaja parima peatreeneri kandidaatide seas.

"Vegas Golden Knightsi ajaloo esimeseks peatreeneriks saamine on tohutu võimalus, mille eest olen ülimalt tänulik," kommenteeris Gallant. "Golden Knights on hokikogukonnas loonud suure põnevuse ja olen rõõmus, et olen nüüd osa sellest meeskonnast."

Gallant on seni kokku peatreenerina kirja saanud 328 kohtumist, millest võite on 152. Ta on ka peagi algava jäähoki MM-i ajal Kanada koondise abitreeneriks. Peatreenerina astub turniiril ametisse Jon Cooper.

Kommentaarid