Blues ja Penguins jõudsid avaringis poolele maale

Pool teed on käidud, pool on veel minna. Selline on seis playoffide avaringis Pittsburgh Penguinsi ja St. Louis Bluesi jaoks. Mõlemad on vastavalt Columbus Blue Jacketsi ja Minnesota Wildi vastu välja võidelnud seerias 2-0 edu. Blues on seda eriti magusal kombel suutnud võõrsilmängudega.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Avakohtumise lisaajal 2-1 võitnud Blues seekord lisaminuteid ei vajanud, kuigi tulemus oli sama. Ja sama oli ka üks väravate autoritest. Eelmises kohtumises võidu toonud kaitsja Joel Edmundson oli taas täpne. Seekord teise kolmandiku alguses. Sellele vastas perioodi lõpus Zach Parsie 5 vs 3 olukorrast, aga viimane naer jäi siiski Mike Yeo meeskonnale.

Jake Allen kandis külalisi mitme olulise tõrjega, kogudes neid lõpuks 22 ja 2:27 enne lõppu pani 20 tõrjega lõpetanud Devan Dubnyki selja taha kohtumise võiduvärava Jaden Schwartz.

"Oleme teinud hea alguse, aga töö pole veel lõpuni viidud. Teame, et viimase kahe (võidu) saamine on kõige raskem," rääkis Schwartz pärast mängu.

Blues on oma ajaloo jooksul playoffides nelja võiduni mängitavat seeriat alles kolmandat korda alustanud võõrsil mõlema mängu võitmisega.


Seeria jätkub pühapäeval St. Louisis meie aja järgi kell 22.  Blues on kodus viimasest kaheksast mängust võitnud kuus.

Penguins noppis kindla 4-1 võidu. Sidney Crosby sai mängus 1+2'ga kirja oma karjääri 11. playoffides tehtud vähemalt kolme punktiga mängu. Tegu oli ka 11. korraga, mil Crosby ja Jevgeni Malkin karikamängudes koos samas mängus on skoorinud. Meeskonnale läks nendest juhtudest kirja 10. võit.

Marc-Andre Fleury jätkas uhke asendustööga, saades enda nimele 39 tõrjet. Ühtlasi haaras 32-aastane väravavaht enda nimele ühe klubi rekordi, olles nüüd meeskonna särgis läbi aegade enim playoffide kohtumisi (102) kirja saanud puurilukk.

Väravate autorite sekka mahtusid ka Jake Guentzel ja Patric Hörnqvist. Külaliste ainsa tegi teisel kolmandikul Brandon Saad, kes kohtumise viigistas. Viik püsis aga vähem kui minuti.

28 tõrjet teinud Sergei Bobrovski kaotas viienda stardi järjest.


Homme Columbuses jätkuv seeria võib veel just sinijakkide fännide toel tasavägiseks minna. Penguins on pärast 2014. aasta avaringi seeria 6. mängu võitmist Nationwide Arenal viimasest kuuest külastusest kaotanud viis.

Kahes seerias minnakse pühapäevale vastu 1-1 seisuga. Edmonton Oilers tegi 2-0 tulemusega San Jose Sharksi vastu korrektuurid ja Montreal Canadiens mängis end New York Rangersi vastu dramaatilise võiduga surma suust välja.

Canadiens võidutses 4-3 lisaajal, kuhu pääseti alles 18 sekundit enne normaalaja lõppu tulnud tabamusega. Tomaš Plekanec realiseeris ära õhtu täheks kujunenud Aleksandr Radulovi täpse söödu. Venelane tegi oma karjääri esimese karikamängudes tulnud kolme punktiga esituse ja pani 1:26 enne esimese lisaaja lõppu võrku ka võiduvärava. 3-3 tabamus on kusjuures Canadiensi kuulsusrikka ajaloo jooksul playoffides kõige hilisemal hetkel tulnud viigivärav.

Kodumeeskond väljus avakolmandikust tänu Jeff Petry ja Paul Byroni väravatele 2-0 eduseisuga ning Rangers oli enne eilset playoffides kaotanud 22 mängu järjest, kus esimese 20 minutiga vähemalt kaks sisse saadi, aga lõpuks olid külalised päris pikalt võidus kinni. Michael Grabneri esimese perioodi tabamusele järgnesid Rick Nashi ja Mats Zuccarello väravad.

Carey Price korjas võidu 35 tõrjega. Henrik Lundqvist sai 54 tõrjega kirja karjääri uue playoffide rekordi.


Seeria jätkub Madison Square Gardenis, kus Rangersil kirjas kaks järjestikust võitu, aga hiljuti oldi kodupubliku ees ka 8-mängulise kaotusteseeria peal.

Avamängus pealevisetega 19-44 alla jäänud Oilers näitas seekord ise võimu. Martin Jonesi väravale pandi 36 üritust ja Cam Talbot kerkis vaid 16 tõrjega klubi ajaloos kuuendaks playoffides puhta paberi kirja saanud väravavahiks.

Oilers tegi viimase 31 aasta jooksul esimest korda ühes playoffide kohtumises mitu vähemusest tulnud väravat. Teise perioodi alguses avas skoori Zack Kassian ning viimase kolmandiku keskel sai oma karjääri esimese karikamängude värava kirja Connor McDavid.


McDavidil on nüüd kodus kirjas 11-mänguline punktiseeria (6+12) ja temast sai pärast Martin Gelinas'd ja aastat 1990 meeskonna noorim playoffides väravani jõudnud mängija.

Kommentaarid