Flames üritab liiga ajaloo pikimat võõrsilmängude kaotusteseeriat lõpetada

Pühapäeval omavahel mänginud Calgary Flames ja Anaheim Ducks pannakse täna uuesti vastakuti ning tegu pole tavapärase kohtumisega. Flames on Anaheimis mängides kaotanud tervelt 24 põhihooaja mängu järjest. Tegu on liiga ajaloo pikima kaotusteseeriaga.

(foto: cbc.ca)
Flames võidutses viimati Anaheimis 2004. aastal. 5-1 tulemusega mängus sai kodumeeskonna ainsa kirja Sergei Fjodorov ning külaliste poolelt oli nelja söödupunktiga suurepärases hoos Craig Conroy, kes vahetult enne seda hooaega oli meeskonna kapteni rolli pärandanud Jarome Iginlale. Veidral kombel oli aga viimane Anaheimis tehtud võidumäng karikafinaaliga lõppenud hooaja jooksul ainus, kust värske kapten puudus.

Kui võtta arvesse playoffide kohtumisi, siis on Flamesi seis veidi parem. Aga tõepoolest vaid veidi. Viimane võit tuli 2006. aastal avaringi seeria 3. matšis. Ducksil oli jälle täpne vaid üks mees, kui Francois Beauchemin 2-5 kaotusmängus mõlema autoriks osutus.


Meeskondade viimane omavaheline Anaheimis peetud kohtumine toimus käimasoleva hooaja alguses. 6. novembril peetud mängus säras Ryan Kesler kahe väravaga ning Ducks võitis 4-1.

Läinud pühapäeval kaotas Flames kodus 3-4 ja meeskonna peatreeneri Glen Gulutzani sõnul ajalooline kaotuste seeria jätkub, kui meeskond oma mängu ei paranda.

"Kui me mängime samamoodi, siis ei lõpeta me seda ära," ütles Gulutzan piinliku seeria kohta enne tänast matši. "Peame paremini mängima. Me ei mõtle sellele seeriale ega midagi sellist. Mõtleme vaid sellele, kuidas paremad olla."

Enne läinud novembris püstitatud uut rekordit kuulus 23 mänguga ajaloo pikim võõrsilmängude kaotuste jada ühe meeskonna vastu Pittsburgh Penguinsile, kes aastatel 1980-87 Philadelphia Flyersile kuidagi vastu ei saanud.

Kommentaarid