Allen ja Guentzel vedasid oma meeskonnad edasipääsust ühe võidu kaugusele

Tänavused Stanley karika playoffid pole isegi mitte veel nädal aega kestnud, aga kaks meeskonda on juba avaringist edenemise lävel. St. Louis Blues ja Pittsburgh Penguins on karikamänge väga edukalt alustanud ning jätkavad mõlemad oma seeriat 3-0 eduseisuga.

(foto: Jeff Roberson/The Associated Press)
Blues oli pühapäeval kolmandat korda Minnesota Wildist üle. Seekord 3-1 skooriga. Järjekordselt oli meeskonna väravasuul superhoos Jake Allen. Seerias 97.4%-ga tõrjunud väravavaht lõpetas kohtumise 40 tõrjega. Ainsa sai temast mööda Charlie Coyle ja sedagi suuresti õnne kaasabil.

Wild jäi varakult kaotusseisu, kui 4. minutil Colton Parayko kodumeeskonna ette viis. Nähti suurt vaeva, et uuesti viigini jõuda, aga siis anti see uuesti kergelt ära. Ryan White võttis peagi pärast 1-1 väravat kõrge kepi eest karistuse ja Jaden Schwartz kasutas ülekaalu võimaluse ära, saades kirja oma seeria teise tabamuse. Kuigi kangelase staatuses on hetkel St. Louisis muidugi vaid üks mees.

"Ta on olnud uskumatu, peamine põhjus, miks me oleme saanud kolm võitu ja see annab meile kõvasti enesekindlust," kiitis Schwartz pärast mängu Allenit, kes korjas ligi pooled (19) oma tõrjetest kirja otsustaval kolmandikul.

Blues sai enda väravad kätte 31 pealeviskega. Lõppskoori vormistas Alexander Steen veidi rohkem kui minut enne lõppu.


Mike Yeo meeskond on Alleni toel seeria käigus hoidnud edu 52.5% mänguajast ning pole veel kordagi kaotusseisus olnud. Seeria jätkub kolmapäeval.

Penguins pani oma sõna Columbus Blue Jacketsi vastu kolmandat korda maksma 5-4 lisaaja tulemusega. Jake Guentzel kerkis NHL-i ajaloos teiseks kollanokaks, kes playoffides teinud kübaratriki koos lisaaja võiduväravaga.

Kohtumine algas Mike Sullivani meeskonna jaoks masendavalt, kui Cam Atkinson juba 11. sekundil skoori avas ja jakid avakolmandikult 3-1 eduga välja tulid, aga Bryan Rusti ja Jevgeni Malkini väravatega viigistati ning kaugel polnud ka normaalajavõit. Vähem kui viis minutit enne lõppu tegi Brandon Dubinsky 4-4.

Dubinsky oli lisaajal lähedal ka võiduväravale, aga 33 tõrjega lõpetanud Marc-Andre Fleury suutis oma maskiga ürituse parreerida.

Avakolmandikul skooris kahe väravaga lõpetanud Atkinsoni kõrval kodumeeskonna eest ka Zach Werenski, kes hiljem Penguinsi kolmanda tabamuse juures Phil Kesseli pealeviskega sedamoodi katki tehti, et kaubanduslik välimus on pikemaks ajaks rikutud.


19-aastane ameeriklane mängis pärast traumat põgusalt veel edasi, aga lisaajal enam väljakule ei tulnud, kuna parem silm paistetas kinni.

Penguins lõpetas kohtumise 47 pealeviskega ning läheb ära pühkimist üritama homme.


0-3 kaotusseisust on kuulsal kombel seni liiga ajaloos suutnud välja tulla vaid neli meeskonda.

Kaks seeriat jõudsid pühapäeval 2-1 seisuni. Montreal Canadiens võttis New York Rangersi vastu teise järjestikuse võidu ja samaga sai Edmonton Oilers hakkama San Jose Sharksi vastu.

Canadiens jättis vastasele vaid 21 pealeviset ning Carey Price jäi Brady Skjei tõttu nullimängust ilma alles kolm minutit enne lõppu, mil Rangers kuue väljakumängijaga väravat jahtis. Selleks ajaks oli aga kodumeeskond juba 0-3 taga. Artturi Lehkonenist sai pärast Saku Koivut Canadiensi esimene playoffides väravani jõudnud soomlasest kollanokk, Shea Weber skooris Madison Square Gardenis kolmandat mängu järjest ning väravaga jätkas oma suurepärast seeriat Aleksandr Radulov.


Rangers on nüüd kodus Canadiensile kaotanud viis mängu järjest. Kuuendat loodetakse homme vältida.

Oilers tegi oma töö teist mängu järjest ära jalkaskooriga ning nullimänguga. Cam Talbot jättis oma seljataguse 23 tõrjega puhtaks ning kohtumise ainsa värava eest hoolitses viimase kolmandiku keskel Zack Kassian.

Sharks sai Joe Thorntoni koosseisu tagasi ja alustas aktiivselt, kogudes avakolmandikul 13 pealeviset, ent edasi õnnestus juba päris vähe.


Talbot on pärast Curtis Josephi ja aastat 1998 esimene Oilersi puurilukk, kes playoffides kaks matši järjest nullimängu kirja saanud. Kas tuleb ka kolmas, seda näeme teisipäeval.

Kommentaarid