Capitals kindlustas põhiturniiri võidu

Teist hooaega järjest on NHL-i põhiturniiri parimaks meeskonnaks Washington Capitals. Aleksandr Ovetškin & Co kindlustas Presidentide trofee võidu koduse 2-0 üleolekuga New York Rangersi vastu. 116 punkti peale jõudes ei ole teistel enam võimalik Barry Trotzi hoolealuseid püüda.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Capitals mängis 80 mängu peale hooaja 54. võidu välja üsna rutiinselt. Rangers, kellel pole kuhugi tõusta ega kukkuda, andis puhkust mitmetele mängijatele ja korralikku vastuhakku seetõttu ei tulnud. Braden Holtby sai 24 tõrjega hooaja üheksanda nullimängu ning väravate eest hoolitsesid ülekaalust skoorinud Justin Wiliiams ja Jevgeni Kuznetsov.

"See tähendab, et me oleme hooaja parim meeskond, aga kõige tähtsam osa on alles algamas," ütles Ovetškin meeskonna saavutuse kohta.

Tõsi ta ka on. Edu põhiturniiril ei garanteeri kordaminekuid playoffides. Presidentide trofeega kaasneb väidetav needus, mis selle omanikul karikamängudel midagi korda saata ei lase. Näiteks on Capitals kaheksas trofee võitnud idakonverentsi meeskond ja vaid Rangers 1994. aastal on hiljem ka Stanley karikani jõudnud. Viiendik võitjatest kipub juba avaringis kukkuma.


Endale 25 pealeviset lubanud Rangers on playoffidesse minemas korralikult longates. Viimasest 11-st mängust on kaotatud kaheksa. Lisaks pole nüüd parast suurepärast võõrsilmängude hoogu isegi kodust eemal enam tulemused tahtnud tulla. Kirja läks kolmas järjestikune kaotus.


Meeskonnad jagasid põhiturniiril neli kohtumist võrdselt omavahel ära. Playoffides uuesti kohtumiseks peaksid mõlemad marssima konverentsi finaali.

Kolmapäevases teises kohtumises alistas Buffalo Sabres hooaja viimases kodumängus Montreal Canadiensi 2-1. Väravad läksid Rasmus Ristolaineni ja Tyler Ennise nimele ning väravas toimetas 31 tõrjega edukalt eelmises kohtumises täielikult läbikukkunud Robin Lehner.

Teist mängu järjest Shea Weberita olnud Canadiens sai ainsa tabamuse viimase kolmandiku avaminutil Tomaš Plekanecilt.


Playoffide avaringis on just Canadiens Rangersi vastaseks. Lisaks on paigas paar Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets.

Kommentaarid