Leafs sai Capitalsilt ühe võidu kätte

Näib, et kõige ühepoolsemaks ennustatud playoffide avaringi seeria on kujunemas hoopis kõige tasavägisemaks. Washington Capitals ja Toronto Maple Leafs vajasid teist mängu järjest lisaaega ning seekord tõmbas pikema õlekõrre Kanada klubi.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Leafs lõpetas 4-3 tulemusega Washingtonis olnud 8-mängulise kaotusteseeria. Meeskonna kangelaseks kerkis Kasperi Kapanen. 20-aastane soomlane, kes senise karjääri jooksul 16 põhiturniiri mänguga teinud ühe värava, sai kirja kaks kolli, kaasa arvatud võidutabamuse.

Mike Babcocki meeskond läks sarnaselt avakohtumisele ka seekord mängu juhtima, kui James van Riemsdyk esimese kolmandiku lõpuminutitel 1-0 tegi. Eduseisuga tulid külalised välja ka teiselt perioodilt, kuigi enne seda oldi korra ka kaotusseisus. Aleksandr Ovetškini ja John Carlsoni ülekaalu väravad viisid võõrustajad ette. Nendele vastas aga just Kapanen ja perioodi lõpusekunditel samuti ülekaalust Morgan Rielly

"Mitte keegi ei öelnud, et tegu saab olema kerge seeriaga," ütles Ovetškin pärast mängu. "Kõik on okei. Keegi ei öelnud, et võidame 4-0 ja liigume edasi. Tegu on lahinguga. Nad on hea meeskond."

Hea on Leafs tõepoolest, aga mitte eduseisude kaitsmises. Põhiturniiril kõvasti probleeme tekitanud element vedas uuesti alt, kui Nicklas Bäckström 7:21 enne normaalaja lõppu 3-3 tegi. Capitalsil olid normaalaja lõpus veel mitmed head võimalused, aga 47 tõrjet teinud Frederik Anderseni ei õnnestunud neljandat korda üle mängida.

Neljanda panid hoopis külalised teise lisaaja keskel. Täpsemalt oli mänguaega kulunud 91 minutit ja 53 sekundit, kui Kapanen kuldse värava tegi.

"Tegin kaks väga tähtsat väravat ja minu meelest mängis meie meeskond väga hästi. Väärisime võitu ja olen väga rõõmus tulemuse üle," muljetas kaks suve tagasi Phil Kesseli tehingus Pittsburghist Torontosse jõudnud Kapanen.

Leafs sai endale läbi aegade seitsmenda playoffides lisaajal värava teinud kollanoka. Seejuures pärinevad kõik eelnevad väga ammustest aegadest.

Meeskonna suurt võitu jäi aga varjutama ka üks tõsine vigastus. Tšehhi kaitsemees Roman Polak oskas oma parema jala sedamoodi katki teha, et teda sel hooajal väljakul enam ei näe. Leafs on seeriat niigi alustanud Nikita Zaitsevita, kes oli põhiturniiril meeskonna eest enim mänguminuteid kogunud kaitsja.


Seeria jätkub Torontos 1-1 seisuga esmaspäeval. Kui Leafs viimati playoffides oli, siis võideti viimane kodumatš. Sellele eelnesid aga seerias Boston Bruinsi vastu üks normaalajakaotus ja üks lisaajal allajäämine.

Homme jätkavad jagelemist ka kõik teised laupäeval väljakul olnud meeskonnad. Kaks seeriat jõudsid 2-0 seisu. Nashville Predators jättis Chicago Blackhawksi taas nulli peale ning Anaheim Ducks jätkas kodus Calgary Flamesi vastu võimutsemist.

5-0 võidu kirja saanud Predators kerkis karikamängude ajaloos kolmandaks meeskonnaks, kes Chicagos järjestikustes kohtumistes nullimängu kirja saanud. Lisaks ollakse viies meeskond, kes karikamänge kohe järjestikuste puhaste paberitega alustanud. Pekka Rinne tegi 30 tõrjet.

Kõik väravad tulid erinevatelt mängijatelt. Võiduväravaks jäi Ryan Ellise 4. minuti tabamus. 1+2'ga oli kõige resultatiivsem mängija Ryan Johansen.


Meeskonnad, kes võõrsil välja võidelnud 2-0 edu on varasematel kordadel edenenud järgmisesse ringi 79.8% juhtudest. Küll aga võitis Blackhawks ikkagi viimati seeria, mida alustati kodus esimese kahe kaotamisega. 1995. aastal oldi 7-mängulises seerias Leafsist parem.

Ducks korjas veel ühe 3-2 võidu. Taas otsustas mängu ülekaalu värav, kui Ryan Getzlaf viis minutit enne lõppu kolmanda Brian Elliottist mööda sai. 26 tõrjega lõpetanud väravavaht lasi esimesed kaks juba esimese seitsme minutiga.

Jakob Silfverbergi ja Rickard Rakelli tabamustele vastas avakolmandiku lõpus vähemusest Mikael Backlund ja Sean Monahan tõi ülekaalu väravaga külalised teisel kolmandikul ühe kaugusele, kuid kaotuste jada Anaheimis venis koos playoffidega ikkagi 29 mängu peale.


Flames pole oma ajaloo jooksul 7-mängulise seeria käigus kordagi 0-2 kaotusseisust välja tulnud.

Kommentaarid