Tarasenko tõi Bluesile esimese võidu, Oilers asus 2-0 juhtima

Nashville Predatorsile esimese mängu hilise väravaga kaotanud St. Louis Blues suutis teises matšis vastast samaga kostitada. Meeskonnale tõi 3-2 võidu Vladimir Tarasenko kaks väravat. Teises läänekonverentsi poolfinaalis asus Edmonton Oilers seeriat Anaheim Ducksi vastu juhtima 2-0.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Tänavustes playoffides eelneva kuue mänguga vaid ühe tabamuse kirja saanud Tarasenko tegi kuldse värava 3:51 enne normaalaja lõppu. Tema ülekaalu värav tõi avakolmandiku lõpusekunditel tabloole ka viigiskoori 1-1. James Neal oli Predatorsi 8. minutil ette viinud. Tegu oli ühega vaid kolmest pealeviskest, mis külalised esimese 20 minuti jooksul Jake Alleni väravale said.

Peter Laviolette'i meeskonna jaoks tegi teisel kolmandikul elu keeruliseks avamängu kangelase Vern Fiddleri viieminutiline karistus, mis sai esimese lõpus võetud Colton Parayko lõhkumise eest. Küll aga kahekordistati seal oma ürituste arv ja viimasel perioodil jõuti isegi 15 pealeviskeni, kuid võitu ei õnnestunud siiski välja võluda.

"Me ei arvanud, et võidame 16 mängu järjest ja jalutame Stanley karikani. Pidime ükskord ikka kaotama. Minu hinnangul tegime korraliku mängu, aga arvatavasti polnud võitu väärt ja ei võitnud ka lõpuks," kommenteeris Ryan Ellis, kelle väravast Predators veel viimase alguses 2-1 ette pääses.

Blues viigistas Jori Lehterä tabamusega, toetus siis kõvasti Allenile ja sai lõpuks Tarasenkolt magusa värava kätte. Klubi ajaloo jooksul on venelase 22-st väravast meeskonna eest playoffides rohkem teinud vaid Bernie Federko (35) ja Brett Hull (67).

Allen sai lõpuks 20 tõrjega järjekordse võidu kirja, Pekka Rinnele jäi seekord 17 tõrjet.


Seeria kolib nüüd ümber Nashville'i ja jätkub homme meie aja järgi kell 22. Predators on viimasest seitsmest kodusest omavahelisest vastasseisust võitnud viis.

Oilers on suutnud liiga kuumima meeskonna maha jahutada. Ducks polnud 18 mängu järjest normaalajaga kaotanud, aga nüüd on tulnud kaks jutti ja täiesti erinäoliste mängudega. Kui eelmises matšis tuli võiduks vastane lihtsalt üle paugutada, siis teises mängus tuli loota oma väravavavahile. Cam Talbot vedas külalised ka kenasti välja.

29-aastane puurilukk peatas litri 39 korda, lastes endast mööda vaid ühe Jakob Silfverbergi poolt ülekaalus tulnud ürituse. John Gibson lõpetas teises puuris vaid 21 tõrjega. Temas läks mööda juba mängu esimene pealevise, kui Andrej Sekera Oilersi ette viis. 2-0 tuli teisel kolmandikul endise Ducksi mehe Patrick Marooni ülekaalu kolliga.


Oilers on oma ajaloo jooksul viiendat korda mõnes seerias võõrsil 2-0 edu välja võidelnud. Alati on see ka edasipääsuks vormistatud. Selles paaris jätkatakse samuti pühapäeval.

Kommentaarid