Calgarys ja Anaheimis on väravavahtide dilemma

Esmaspäeval pöörase mängu pakkunud Calgary Flames ja Anaheim Ducks seda täna kindlasti teha ei soovi. Mõlema meeskonna esiväravavahid tegid playoffide avaringi seeria 3. kohtumises nutuse esituse. Enne 4. mängu pole ka selge millise puurilukuga jätkatakse.

(foto: newsday.com)
Flames oli üheksa väravaga lõppenud kohtumises endale seeria esimest võitu kindlustamas, kui 4-1 seisu pealt järsku kõik kokku kukkus. Brian Elliott tõrjus Ducksi esimesest 18-st pealeviskest 17, aga suutis seejärel üheksast üritusest kõrvale lükata vaid viis. Lisaajal ei õnnestunud teha ühtegi tõrjet, enne kui Corey Perry mängu ära lõpetas.


Kui meeskonna peatreenerilt Glen Gulutzanilt küsiti 4. mängu puurivahi kohta, siis jäi ta vastuse võlgu.

Elliott on seerias lasknud keskmiselt 3.67 väravat ja tõrjunud 88.7%-ga. Meeskonnal on varumehena võtta Chad Johnson, kellel olid tänavu põhiturniiril omad ilusad hetked ja isegi üks vägev seeria, mil ta jõudis kaheksa mängu jooksul kolme nullimänguni, aga tal puuduvad eelnevad playoffide kogemused.

Oma väravavahti kinnitades on salapäraseks jäänud ka Ducksi loots Randy Carlyle, öeldes et valikuks saab üks kahest ja otsus olevat tema peas ka juba tehtud. Hetkel aga ei tea keegi peale tema enda, kes võiks 4. mängu alustaja olla.

Juba seeria eelvaates sai kirjutatud, et meeskond tuli karikamängudele väravavahtide dilemmaga. John Gibson alustas esikindana ja tõi kaks võitu, tõrjudes kokku 69-st pealeviskest 65 (tõrjete efektiivsus 94.2%), aga kolmas matš kestis tema jaoks vähem kui pool tundi.

Gibson lasi neli tükki 16 pealeviskega, mis jättis tõrjete efektiivsuseks kesise 75%. Sisse tulnud Jonathan Bernier oli perfektne. Ka tema seisis silmitsi 16 üritusega. Ent ka tema on karikamängudes kogenematu. Eelnevalt oli tal kirjas vaid pool tundi 2013. aastal Los Angeles Kingsi särgis Chicago Blackhawksi vastu.

Kommentaarid