Bruins jättis end teisel lisaajal tulnud võiduga ellu

Reede õhtul golfiradadega silmitsi olnud Boston Bruins suutis vähemalt veel oma playoffidest pudenemist vältida. Võõrsil alistati Ottawa Senators teisel lisaajal 3-2. Kahe väravaga kerkis mängu kangelaseks 24-aastane kollanokk Sean Kuraly.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kaks aastat tagasi Martin Jonesi San Josesse viinud tehingu käigus Bruinsi valdusesse läinud ründaja tegi teise kolmandiku lõpus viigivärava ning täpsemalt teise lisaaja keskel võidutabamuse. Tegu oli noormehe üldse esimeste väravatega NHL-is. Tänavusel põhiturniiril kogunes tema kontole kaheksa mänguga kaks söödupunkti. AHL-is jäi 54 kohtumisega kirja 26 silma (14+12).

David Krejci vigastuse tõttu koosseisu pääsenud ründaja oli eelnevast kahest kohtumisest puudunud, kuna nimekam meeskonnakaaslane oli tagasi, et tema jaoks avanes uuesti uks, kui peatreener Bruce Cassidy otsustas Ryan Spooneri rivistusest välja jätta.

Otsus näis Cassidy poolt vale olevat, kui Krejci taas viga sai, ent lõpuks laabus kõik. Bruins tuli veel eriti magusal kombel välja kaheväravalisest kaotusseisust. Senators asus Mark Stone'i ja Jean-Gabriel Pageu väravatega edasipääsu suunas liikumas.

Kolm järjestikust 20 väravaga hooaega teinud Stone polnud imelikul kombel kordagi playoffides veel tabamuseni jõudnud. Esimene tuli ära 13. kohtumises ja ühtlasi murdis ta sellega alates põhiturniiri lõpust kestnud 19-mängulise põua.

Bruinsi comebacki alustas teise kolmandiku keskel David Pastrnak. Võidukalt võinuks lõppeda ka juba esimene lisaaeg, ent üks täitsa viisakas värav võeti Cassidy meeskonnalt ära.


Kohtumises oli külaliste teiseks suureks kangelaseks väravavaht Tuukka Rask, kes peatas litri 41 korda. Craig Andersoni jaoks lõppes õhtu 36 tõrjega.


Seeria 6. mäng peetakse Bostonis homme meie aja järgi kell 22.

Lisaaega vajas ka teine reedene kohtumine. Seal viis Washington Capitals end 2-1 võiduga teisest ringist ühe võidu kaugusele. Kui uskuda ajalugu, siis praktiliselt ka kindlustas juba koha. Nimelt pole ükski meeskond mõnda seeria kaotanud, kui Justin Williams on seal võiduvärava teinud.

2014. aasta playoffide MVP, kes karjääri jooksul 5-7. kohtumistes nüüd 44 mänguga 36 silma (16+20) korjanud purustas Toronto Maple Leafsi südamed kohe lisaaja alguses. Normaalajal vahetasid väravaid T.J. Oshie ja Auston Matthews.

Capitals elas normaalajal üle ka ühe väga hirmutava momendi, kui Aleksandr Ovetškin mõneks ajaks jääle liikumatult lebama jäi, aga õnneks midagi tõsist venelasega siiski ei juhtunud. Ports avakolmandikust jäi vahele, kuid teiseks perioodiks oli ta uuesti väljakul.


Braden Holtby lõpetas kohtumise 24 tõrjega. Avakolmandikul ühe tõelise imetõrjega hakkama saanud Frederik Andersen sai kirja 26 tõrjet.


See seeria jätkub samuti pühapäeval. Leafs üritab kodujääl vältida konkurentsist kukkumist.

Kommentaarid