Canucks andis juhtohjad Travis Greenile

Vahetult pärast tänavuse põhihooaja lõppu Willie Desjardins'i peatreeneri ametist vabastanud Vancouver Canucks teatas eile tema mantlipärija nime. Selleks sai klubi AHL-i meeskonda tüürinud Travis Green, kes oli põhimõtteliselt ka ainus, keda ametipostiga seostati.

(foto: cbc.ca)
NHL-is viie erineva meeskonna ridades mängides 970 kohtumist kirja saanud ja 455 punkti (193+262) kogunud endine tsenter juhendas AHL-is Utica Cometsit neli hooaega. Tema juhtimisel jõudis meeskonda 2015. aastal Calderi karikavõistluste finaali, ent samas jäädi kaks korda ka üldse playoffidest välja.

Varasemast ajast on 46-aastane Green treenerina Portland Winterhawksile toonud WHL-i tiitli.

"Travis on talendikas treener, kes Cometsi juures olles omanud võtmerolli meie noormängijate arengus," tutvustas klubi ajaloo 19. peatreenerit peamänedžer Jim Benning. "Tal on tugev soov võita ja ehitada meeskonnale identiteet, mis põhineb töökusel, vastutustundlikul tegutsemisel mõlemas väljaku otsas ja võitluslikuses. Ta mõistab suurepäraselt, millises seises meie organisatsioon on ja oleme kindlad tema võimes aidata meil meeskonda ehitada ja arendada võidukultuuri."

Canucksi presidendi Trevor Lindeni sõnul oli Green ainsaks valikuks ja kellegi teisega ei räägitudki. Temaga sõlmiti 4-aastane leping.

Greenist sai praeguse 29 NHL-i peatreeneri hulgas 23. AHL-ist läbi käinud tüürimees.

Kommentaarid