Rangers korjas hooaja esimese võidu

Uut hooaega kahe kaotuse ja kaitses läbikäiguhooviga alustanud New York Rangers sai kolmandas kohtumises silmad pähe ning aiavärava kinni. Eelneva nelja perioodiga kaheksa väravat lasknud Henrik Lundqvist tegi Montreal Canadiensi vastu karjääri 62. nullimängu.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Rangers mängis Brady Skjei ja Mika Zibanejadi väravatega välja 2-0 võidu. Canadiens sai tegelikult ka kaks kirja, aga tabamusi, mis tulid päris mängu alguses, ei loetud ära. Treeneri vaie pühkis esmalt Andrew Shaw kolli, mille puhul litrit jalaga löödi ja seejärel jäeti väravast ilma Max Pacioretty, kes rikkus reegleid väravavahi takistamisega.

Canadiensi esimese kolme mänguga tehtud neli väravat on meeskonna halvim saak pärast hooaega 1995/96.

"Positiivne on see, et meil oli võimalusi," märkis pärast mängu Tomaš Plekanec. "Tegime head survet. Peame nüüd hakkama tulemusi leidma ja jätkama selle nimel töö tegemist."

Rangersil on kolme mänguga kirjas juba üheksa kolli. Zibanejad on seni täpne olnud kõigis kohtumistes, saades kokku enda nimele neli tabamust.

"Üritan lihtsalt peale visata ja litter kipub hetkel sisse minema," ütles 24-aastane rootslane oma edu saladuseks. "Katsun end lihtsalt heale positsioonile sättida ja kutid oskavad mind üles leida ning litter kipub sisse minema. Kui oled kuum, siis tuleb aina tuld anda."

Zibanejad tegi 2-0 viimase kolmandiku keskel ja see võttis silmnähtavalt tuult külaliste purjetest vähemaks. Lõpus enam erilisi võimalusi polnud ning Lundqvist sai tähistada karjääri 406. võitu.

"Mängisime rohkem oma stiili järgi, kus hoiame kontrolli enda käes ja kasutame oma kiirust, kui selleks võimalus on," sõnas Lundqvist. "Minu jaoks olid igal perioodil paar lisatõrjet piisavad. Ma ei pidanud tegema 8-9 supertõrjet. Lihtsalt paar lisatõrjet siin ja seal ning kutid hoolitsesid ülejäänu eest. Tegu oli suurepärase meeskondliku võiduga."

Carey Price tuli teisest puurist välja 23 tõrjega.


Lundqvistil on kaks võitu puudu, möödumaks väravavahtide võitude kõigi aegade edetabelis 9. kohal olevast Glenn Hallist. Viis nullimängu on vaja kirja saada, et ronida nende arvestuses mööda hetkel 15. kohal olevast Patrick Roy'st.

Kommentaarid