Penguins alustab taas uut nädalat suure kaotuse pealt

Eelmist nädalat Tampas tulnud 1-7 kaotuse pealt alustanud Pittsburgh Penguins lööb alanud nädala lahti sarnaste emotsioonidega. Sama skooriga kaotati nüüd Winnipegis. Blake Wheeler vajas vaid mõnda minutit kübaratrikiks ning teiste seas jõudis neljakordse karikavõitja Claude Lemieux poeg Brendan karjääri esimese tabamuseni.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Üllatavalt ühepoolses kohtumises alustas skoorimisega juba 2. minutil Andrew Copp. Lisaks temale ja Wheelerile tuli esimesele puhkepausile väravaga ka Joel Armia. Tema tabamus lõpetas ühtlasi Matt Murray tööpäeva. Nähtavasti halloweeni puhul Antti Niemiks kehastunud väravavaht lasi üheksa pealeviskega neli.

Pingviinide peatreener Mike Sullivan ei saavutanud aga soovitud muutust ka väravavahi vahetamisega. 26-aastane Casey DeSmith tegi oma NHL-i debüüdi ja lasi enne esimest tõrjet juba esimese värava sisse. See tuli kümne sekundiga.

Pärast teisel perioodil nulli peale jäämist jätkas kodumeeskond skoorimisega viimasel kolmandikul, mil enne Lemieux väravat pani kolme punktiga lõpetanud Mark Scheifele ülekaalust ühe kotti. Claude Lemieux lõpetas karjääri 379 tabamusega, seega on isa saavutuseni korralik maa minna.

31 tõrjega lõpetanud Connor Hellebuycki nullimäng rikuti teisel kolmandikul, mil Jevgeni Malkin ülekaalust täpne oli.

"See on pettumustvalmistav," ütles Sullivan pärast mängu. "Räägime asjade õigesti tegemisest. Räägime litri eest hoolitsemisest. Pöörame tähelepanu sellele, et oleksime vastaseid takistades õigel poolel ja siis lähme väljakule ning teeme hoopis vastupidiselt."

Bipolaarsetele pingviinidele valmistab enim muret kehvasti alustamine. Nende 21 sisse lastud avakolmandiku väravat on liiga halvim näitaja. Ise on samal ajal esimese 20 minuti jooksul tehtud kümme tabamust.

Jets on samal ajal liiga parim avakolmandiku sats. Kirjas on 16 väravat ja endale lastud vaid 8.


Wheeler, kellest sai Jetsi ajaloo kiireima kübara autor (4:20) ja esimene üldse, kes avakolmandikul kolm kokku saanud, oli enne seda matši tänavu skoorinud vaid korra. Tal on nüüd kümne mänguga kirjas 4+8.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 3 - 4 (KV) Anaheim Ducks (tipphetked)

Ryan Miller tegi Ducksi puuris eduka debüüdi. Kirja läks 34 tõrjet ja neist tervelt üheksa tulid lisaajal, mil kodumeeskond jättis kasutamata mitu head võimalust. Hurricanes tuli 0-2 pealt välja ja läks ka juhtima, aga külalised said Jakob Silfverbergi hooaja esimese väravaga mängu lisaajale.



Calgary Flames 2 - 1 Washington Capitals (tipphetked)

Suure osa mängust kaotusseisus olnud Capitals sai viimasel kolmandikul Jakub Vrana väravast viigi kätte, aga peotuju rikkus kiirelt Sean Monahan. Flamesi parim väravakütt pani võrku oma hooaja kuuenda. Tegu neljandaga, mis osutunud võiduväravaks. Ta jagab nende osas Wayne Simmondsi ja Brandon Saadiga liiga esikohta.

Kommentaarid