Red Wings lõpetas Golden Knightsi muinasjutulise kulgemise

NHL-i ajaloo esimese uustulnukana kõik oma esimesed kolm matši võitnud Vegas Golden Knights oma muinasjutulist algust pikemaks venitada ei suutnud. Neljas kohtumine lõppes krahhiga, kui Detroit Red Wingsi vastu viimasele kolmandikule eduseisuga välja minnes tuldi sealt tagasi 3-6 kaotusega.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Golden Knights suutis end ette nihutada teisel kolmandikul, kui tavapärase skooreri James Neali kõrval tegid oma hooaja esimesed Jonathan Marchessault ja Erik Haula. Külaliste poolelt oli kohe 2. minutil täpne Gustav Nyquist ning võõrustajate väravate vahele mahutas end Henrik Zetterberg.

Red Wingsi kapten oli lõpuks suur kangelane. Ta sai 1+3'ga kirja karjääri 15. vähemalt nelja punktiga mängu.


Zetterberg oli peamine söötja kahes väravas, mis viimasel perioodil seitsme minutiga seisu pea peale pöörasid.

Kahe väravaga tuli mängult ära Gustav Nyquist (2+1) ning üle kahe punkti korjas ka Anthony Mantha (1+2).

Petr Mrazek teenis 27 tõrjega oma viimase 15 stardi peale alles viienda võidu, esimese mis tulnud normaalajaga. Marc-Andre Fleury piirdus teises puuris 21 tõrjega.

"Petr oli suurepärane, ta hoidis meid avakolmandikul mängus. Ta mängis väga hästi," kiitis pärast matši külaliste peatreener Jeff Blashil.

Enne hooaega paljude poolt juba eos maha kantud Red Wings on nüüd oma viiest mängust võitnud neli. Seejuures on seni vaid korra kodupubliku ees mängitud.


Golden Knights avalikustas enne mängu oma maskoti, kes just väga õnnestunult välja ei kukkunud.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 3 - 1 New York Rangers (tipphetked)

Jakid mängisid end kaotusseisust Artemi Panarini juhtimisel võidule. 25-aastane venelane sai uue meeskonna eest oma esimese värava kirja ja see oli koheselt otsustav tabamus. Sergei Bobrovski jätkas hiilgavat hooaja algust 37 tõrjega. Kolme mängu järel on tema näitajateks 0.65 ja 98.1%.

New Jersey Devils 2 - 5 Washington Capitals (tipphetked)

Sarnaselt Golden Knightsile seni kaotusteta olnud Devils ei saanud Nicklas Bäckströmile kuidagi punni peale (1+3) ning rootslase kõrval hullas ka T.J. Oshie (2+1). Aleksandr Ovetškin kerkis järjekordse tabamusega viimase 30 hooaja peale kolmandaks mängijaks, kellel aasta esimese viie matšiga kirjas üheksa väravat. Tema enda isiklik parim oli eelnevalt viis!


Colorado Avalanche 3 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducksil polnud taas Ryan Getzlafi ning puudus ka distsipliin. Ainuüksi avakolmandikul võeti endale viis karistust, neist neli kepiga löömise eest! Pidev vähemuses tegustemine jättis külalistele mängu lõpuks vaid 18 pealeviset. Neist üks saadi viimase alguses vähemusest Jonathan Bernier' selja taha, aga endale vähemalt punkti välja vedada siiski ei õnnestunud. Tyson Barrie tegi otsustava kolli veidi vähem kui kuus minutit enne lõppu. Viiest mängust neli võitu on meeskonna parim algust pärast hooaega 2013/14, mis lõppes Kesk divisjoni esikohaga.

Calgary Flames 0 - 6 Ottawa Senators (tipphetked)

Jaromir Jagri kodune Flamesi debüüt kujundati päris masendavaks. Craig Anderson vajas karjääri 39. nullimänguks vaid 25 tõrjet. Külaliste poolelt jäid vaid viis väljakumängijat punktideta. Kyle Turris oli 0+3'ga kõige resultatiivsem.

Kommentaarid