Fleury tahab oma töökohta tagasi

Pittsburgh Penguins võitis juunis neljandat korda Stanley karika ja seda nii, et meeskonna esiväravavaht Marc-Andre Fleury vaatas suurt triumfi vahetuspingi pealt. Klubi ajaloo jooksul enim võite (318) ja nullimänge (37) korjanud puurilukk soovib uuel hooajal oma koha tagasi saada.

(foto: usatoday.com)
31-aastane Fleury käis pärast põhiturniiril lõpuosas tulnud peavigastust eelmisel hooajal playoffides jääl vaid kahes kohtumises. Penguinsi särgis ka 2009. aastal Stanley karikani jõudnud kanadalane tervenes idakonverentsi finaaliks, ent kollanokk Matt Murray polnud valmis oma kohta loovutama.

Üheksa aastat noorema Murray esiletõus on Fleury tuleviku Pittsburghis pannud kahtluse alla ja suve jooksul sahistati päris tugevalt tema liikumisest Calgary Flamesi ridadesse, kuid asja sellest siiski ei saanud. 2010. aasta olümpiavõitjal pole mõtteski lahkuda.

"Ma armastan Pittsburghi ja Penguins on minu meeskond, soovin nendega karjääri lõpuni koos olla," rääkis läinud nädalavahetusel Fleury, kes laupäeva koos karikaga kodukohas veetis. "Mul on pärast hooaega mänedžmendiga mõned head vestlused olnud. Miski pole kindlaks määratud. Tahan laagris oma töökoha tagasi võita. Soovin naasta samale tasemele ja aidata meeskonnal mänge võita."

Fleury, kellel on lepingust kolm aastat järgi, usub et Pittsburghi võib edukalt mahtuda ka kaks väga head puurivahti.

"Matt on väga väravavaht ja väga hea tüüp. Me ei võitle jäält eemal olles. Saame hästi läbi, kuigi tahame mõlemad mängida," ütles Fleury oma ametivenna kohta.

Üsna ootamatult tekkinud kahe väga hea väravavahiga olukord on klubi jaoks päris närvesööv. Murray on selge tulevikumees, aga Fleury, kellest vabanemisega avaks tubli osa palgafondist, on viimasel paaril aastal näidanud oma parimat hokit. Üleeelmisel hooajal tuli nullimängude osas 10-ga isiklik ja klubi rekord ning läinud hooajal jõudis ta vähima lastud väravate arvuni (2.29), korrates tõrjete efektiivsuse rekordit 92.1%.

Kommentaarid