Kuulujuttudes ringelnud Barrie jätkab Colorados

Tyson Barrie'ist sai tänavu suvel esimene mängija, kelle uue lepingu juhtum vahekohtuni välja jõudnud. Reedel oli istung, kus ta nõudis endale aastast lepingut, mille väärtuseks kuus miljonit dollarit. Tööandja Colorado Avalanche oli aga pakkumas kahte aastat ja 8.25 miljonit. Lõpuks jõuti enne vahekohtu otsuse selgumist siiski iseseisvalt kokkuleppeni.

(foto: theoilersrig.com)
Pärast istungit oli 48 tundi aega jõuda uue lepinguni ja sellega saadi hakkama pühapäeva hommikul. Allkirjad läksid paberile neljaaastasele tehingule, mille koguväärtuseks 22 miljonit dollarit.

Kuna lepingukõnelused kujunesid eelmise nädala alguses 25-aastaseks saanud kaitsemehega väga vaevalisteks, siis oli Avalanche tema nime juba alates talvest mängijateturule paisanud. Kuid Barrie pikka viha pidama ei hakka.

"Vaadates tagasi, võin öelda, et tegu oli kogemusega, tänu millele olen parem inimene," ütles Barrie pärast uue lepingu allkirjastamist. "Sain selle äri kohta veidi rohkem teada. See oli vaja ära teha. Jõudsime kokkuleppele ja arvan, et oleme mõlemad sellega rahul. Olen valmis selle unustama ja edasi liikuma ning edaspidi head suhet omama. Mina vimma ei kanna. Ootan põnevusega septembrit, et kuttidega liituda."


Vana, kaheaastase lepinguga kokku 5.2 miljonit teeninud Barrie kerkis keskmise töötasu 5.5 miljoniga meeskonna palgaedetabelis viiendale kohale. Klubil on pärast seda vaba palgaruumi alla miljoni.

Kanadaga 2015. aastal MM-kullani jõudnud mängumees on kaks aastat järjest olnud Avalanche'i resultatiivseim kaitsja. Läinud hooajal kogunes 78 mänguga 49 silma (13+36). Terve liiga peale on viimase kahe hooaja jooksul vaid kuus kaitsjat resultatiivsemalt tegutsenud.


Kogu karjääri peale kokku on Barrie'il kirjas 264 mängu ja 153 punkti (40+113). Talle kuulub nelja lisaajaväravaga klubi kaitsjate rekord ning samuti pole tema 11-st võiduväravast mitte ükski sinise joone mees Avalanche'i/Quebec Nordiquesi ajaloos rohkem suutnud.

Kommentaarid