Noored täkud lähevad maailmakarikale enesekindlusega vastu

Veidi vähem kui nelja nädala pärast algaval jäähoki maailmakarika turniiril on Kanada selge favoriit ning vahtralehemaa suurima konkurendina nähakse Rootsit, ent tähelepanu väärib kindlasti ka Põhja-Ameerika meeskond. Satsi mahuvad kõik uue generatsiooni säravaimad tähed ja turniirile minnakse enesekindlusega vastu.

(foto: Tom Szczerbowski/USA TODAY Sports)
Edmonton Oilersi peatreeneri Todd McLellani poolt juhendataval meeskonnal on edurivis paras tähede paraad, eesotsas Connor McDavidiga. Teravad ründekolmikud peaksid nii mõnelegi vastasele kurja tegema. Seda usub ka McDavid.

"See on põnevust tekitav," on koosseisu kohta McDavid öelnud. "Satsis on palju häid noori mängijad, kellel on kõvasti kiirust ja oskuslikust. Arvan, et oleme võimelised mõndasid meeskondi üllatama."

Meeskond, keskmise vanusega 21.7 aastat, mängib ühes alagrupis Soome, Rootsi ja Venemaaga. Kuid noored täkud ei kavatse karmis konkurentsis jääda lihtsa sparringupartneriks.

"Olles osade kuttidega rääkinud, võin öelda, et kõik on vaikselt enesekindlad," lisas McDavid, kellest saab suure tõenäosusega uuest hooajast Oilersi kapten. "Samas teame, et oleme noored kutid ja keegi ei oota meilt väga midagi. Vaatame, kuidas kulgema hakkame, aga arvan, et kõik on elevil."

Põhja-Ameerika meeskonna esimene mäng on kavas 18. septembril, kui kohtutakse soomlastega. Esimest korda on aga võimalik põnevat koosseisu jääl näha juba kümme päeva varem, mil Euroopa satsi vastu algab turniirieelne kontrollkohtumiste programm.

Kommentaarid