Coyotes palkas esimese NHL-i klubina täiskohaga naistreeneri

Arizona Coyotes on end tõestanud väga progressiivse klubina, kes justkui kõigile konkurentidele tulevikumaailma tutvustab. Seetõttu ei ole kindlasti ka imeks pandav, et just Coyotesist on saanud esimene NHL-i klubi, kes palganud täiskohaga naissoost treeneri.

(foto: azfamily.com)
Ajalooliseks naiseks sai Dawn Braid, kes varasemalt nii Coyotesi kui mitmete teiste klubide juures töötanud poole kohaga.

"Olen väga uhke, et minu tööd on hinnatud ja tänu sellele on mind määratud täiskohaga treeneriks, esimeseks naistreeneriks NHL-is. Olen selle võimaluse nimel kõvasti vaeva näinud," ütles Braid eile.

Braid palgati uisutamistreeneriks. Lisaks mitmete klubide aitamisele on ta töötanud ka paljude mängijatega individuaalselt. Nende seas on ka näiteks John Tavares, kes juba 17-aastaselt iluuisutaja taustaga Braidi poole pöördus.

"Usume, et Dawn annab meile selge eelise teiste ees, mäng on minemas aina kiiremaks ja väga palju oleneb uisutamisoskusest," kommenteeris Coyotesi peamänedžer John Chayka. "Dawn kuulub omal alal tippu ja pidasime tema palkamist äärmiselt vajalikuks. Tal on suurepärane iseloom ja mängijad näevad tema nimel kõvasti vaeva ning austavad tema teadmisi. Tema töö toob tulemusi ja see on kõige võti."

Lisaks teatas Coyotes, et Braidi kõrval on treenerite personali hulka lisatud ka endine NHL-i kaitsemees Mike Van Ryn ja enamuse karjäärist Euroopas mänginud ründaja Steve Potvin.

Kommentaarid