Matt Cullen paneb Pittsburghis veel ühe hooaja

Sel suvel oma teise Stanley karikani jõudnud Matt Cullen on otsustanud 39-aastasena veel karjääri jätkata. Pittsburgh Penguins on kogenud ründaja aastase lepinguga meeskonda tagasi toonud. Ameeriklane kasseerib sellega miljon dollarit.

(foto: scoopnest.com)
Oma esimese karikavõidu 2006. aastal Carolina Hurricanesi särgis saanud Cullen kaalus eelmisel suvel tõsiselt karjääri lõpetamist, ent siis tuli pakkumine Penguinsi peamänedžerilt Jim Rutherfordilt, kes kümme aastat tagasi oli Culleni Carolinasse meelitanud ning edasine on, nagu öeldakse, ajalugu.

Pensioni mõtted peast pühitud, tegi Cullen kaasa kõik 82 põhihooaja kohtumist, kerkides meeskonnas väga oluliseks mängijaks. 16 väravat oli viimase kuue hooaja parim saak ja 32 punkti kõva panus mehelt, kellele maksti vaid 800 000 dollarit. Playoffides jõudis Cullen 24 mängu jooksul nelja värava ja kuue punktini.

1997. aastal NHL-is debüteerinud tsenter tunnistas karikamängude 2. ringi ajal, et polnud arvatavasti varem suurema lõbuga mänginud.

Värske leping on Penguinsi palgafondi ligi 3.3 miljoniga punasesse ajanud, kuid see klaaritakse eeldatavasti Pascal Dupuis' ja tema 3.75-miljonilise lepingu vigastatud mängijate nimekirja panemisega.

Kokku seni kaheksat erinevat klubi esindanud Cullen on põhiturniiri mängude arvestuses 1294 matšiga ameeriklaste hulgas kõigi aegade edetabelis 5. kohal. Nendest on kirjas 235 väravat ja 658 punkti.

Kommentaarid