Jiri Hudler tõmbab selga Starsi särgi

Üllatavalt kauaks vabaagendiks jäänud Jiri Hudler on enne augusti lõppu ilusti omale siiski uue koduklubi leidnud. 32-aastane ründaja lõi Dallas Starsiga üheks hooajaks käed. Tšehh paneb aastaga tasku kaks miljonit dollarit palgaraha.

(foto: Al Charest/Calgary Sun)
2008. aastal Detroit Red Wingsi rivistuses Stanley karika võitnud Hudler kasseeris eelmise lepinguga ühe hooaja peale kaks korda rohkem raha. Palgakärpega tuli leppida pärast vaid 46 punktiga (16+30) aastat, mis sai Calgary Flamesi ja Florida Panthersi vahel ära jagatud.

Küll jõudis aga kogenud mängumees alles üleeelmisel hooajal oma karjääri rekordini, mil 78 mänguga kogunes 76 punkti (31+45). Lisaks teenis ta spordimehelikkuse ja džentelmenliku käitumise eest Lady Byngi trofee. Kuigi tänukõneks kingadeta lavale minemine oli veidi kaugel džentelmenlikusest.


Stars oli mullu 3.23 väravaga ülekaalukalt liiga parim ründemeeskond. Hudleri lisandumine peaks Lindy Ruffi meeskonna muutma veelgi ohtlikumaks. Peamänedžer Jim Nill, kes Hudleriga koos ka Detroidis töötanud, on andnud teada, et tšehhi nähakse esimeste ründekolmikute mehena, kes on ühtlasi hea täiendus ülekaalu meeskonnale. Kuigi 22.1%-ga oli see juba mullu tipptasemel.

Hudler on seni karjääri jooksul kokku põhiturniiril jääl käinud 676 mängus, kus on kirjas 161 väravat ja 417 punkti. Playoffides on 83 matšiga tulnud 42 silma (16+26).

Kommentaarid